Borussia Dortmund vs Atletico Madrid Foto:Tanjug/Bernd Thissen/dpa via AP

Ekipa Borusije Dortmund je uspela da se plasira u polufinale Lige šampiona nakon što je eliminisala Atletiko Madrid u dvomeču u kojem je dva puta bila na kolenima.

Borusija je u revanšu bila bolja sa 4:2 i ukupnim rezultatom od 5:4 izborila mesto među četiri najbolja tima Evrope.

Vodila je ekipa Dortmunda na poluvremenu sa 2:0 i to tako što je prvo Julijan Brant u 34. a zatim Ian Matsen u 39. minutu tresao mrežu rivala.

PROČITAJTE JOŠ

Vratio se gost autogolom Humelsa i golom Anhela Koree i činilo se da je domaćin slomlljen, ali su Filkrug i Sabicer doneli ukupan trijumf ekipi Borusije koja je i u prvom meču gubila sa 2:0.

Borusija je agresivno otvorila meč, bila je opasnija u napadima, a zapretila je nekoliko puta pre gola u 34. minutu. Tada je asistent bio Mats Humels, a Julian Brandt se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala i uz nešto slabiju intervenciju Jana Oblaka postigao gol.

U 39. minutu bilo je 2:0. Sjajnu akciju Borusije sa desne strane u gol je pretvorio Ian Matsen, dok je asistent bio Marsel Sabicer.

Tim iz Dortmunda je do poluvremena mogao da vodi i 3:0, ali je stativa spasila Atletiko.

Madridski tim je znao da kazni promašaje Dortmunda i već početkom drugog dela je smanjio na 2:1. Mats Humels je dao autogol u 49. minutu, dok je Ermoso bio asistent.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima.

Anhel Korea je pogodio mrežu Borusije u 64. minutu za 2:2 u Dortmundu. Tada je Atletiko imao rezultat koji ga vodi u polufinale – 4:3 u ukupnom skoru.

Međutim, Sabicer je u 71. minutu centrirao, a Niklas Filkrug je glavom fenomenalno šutirao i pogodio za 3:2, odnosno 4:4 u ukupnom skoru.

Sabicer je postao heroj Dortmunda u 74. minutu kada je pogodio sa ivice kaznenog prostora za 4:2 u revanšu.

Ispsotaviće se da je to konačan rezultat i da će Boirusija u poludinalu igrati protiv PSŽ-a koji je posle preokreta izbacio Barselonu.

BONUS VIDEO Jedan od najgore izvedenih kornera ikada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar