Foto: AP Photo/Dave Thompson

Fudbaleri Real Madrida savladali su nakon penala Mančester siti u četvrtfinalu Lige šampiona. Nakon 120 minuta rezultat je bio 1:1, da bi Madriđani slavili sa 4:3 posle jedanaesteraca.

Tragičari za ekipu Pepa Gvardiole bili su Bernardo Silva i Mateo Kovačić, dok je heroj u Realu bio Antonio Rudiger koji je pogodio poslednji jedanaesterac.

Sjajan je na golu bio i golman Andrej Luninj koji je dva puta odbranio penale fudbalera Mančester sitija.

PROČITAJTE JOŠ

Posle 3:3 u prvom meču u Madridu, revanš u Mančesteru bio je ništa manje zanimljiv.

Real je u Mančesteru poveo već u 12. minutu, Rodrigo je iz drugog pokušaja, posle odbrane Edersona, uspeo da pošalje loptu u mrežu iz neposredne blizini. Siti je posle toga uglavnom kontrolisao igru i napadao, ali nije stigao do stoodstotnih prilika.

Foto: AP Photo/Dave Shopland

Domaćin je napokon izjednačio u 76. minutu, Kevin de Brujne je matirao dotle odličnog golmana Reala, Lunjina.

U 82. minutu De Brujne je promašio stoodstotnu šansu, posle dodavanja rezerviste Žeremija Dokua prebacio je gol sa desetak metara, pa je ostalo 1:1 i meč je otišao u produžetak.

Real je u finišu prvog produžetka, u 105+2. minutu imao fenomenalnu šansu, ali je Ridiger prebacio gol iz neposredne blizine.

Do kraja nije bilo uzbudljivijih dešavanja, te su penali rešili pitanje pobednika.

Foto: AP Photo/Dave Shopland

Prvi put od sezone 2004/05 jedanaesterci su odlučivali ishod četvrtfinala Lige šampiona i prvi put je Mančester siti poražen u penal seriji, prethodna tri puta „građani“ su prolazili dalje.

U prvoj seriji golman Sitija Ederson brani udarac Luke Modrića, ali zatim čuvar mreže Reala Lunjin brani veoma loše udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića.

Svi ostali igrači madridskog kluba postižu golove sa bele tačke i donose Realu plasman u polufinale. Tamo će ih čekati Bajern koji je bio bolji od Arsenala.


Mančester siti – Real Madrid 1:1 (0:1) – penali 3:4

(De Brujne 76 – Rodrigo 12)

Stadion: Etihad; Sudija: Danijele Orsato (Italija);

Mančester siti: Ederson – Voker, Akandži (od 112. Stouns), Dijas, Gvardiol – Rodri – Silva, Foden, De Brujne (od 112. Kovačić), Griliš (od 72. Doku) – Holan (od 90. Alvarez);

Real Madrid: Lunjin – Karvahal, Naćo, Ridiger, Mendi – Valverde, Kros (od 79. Modrić), Kamavinga, Belingem – Rodrigo (od 84. Dijas), Vinisijus  (od 103. Vaskez);


Mančester siti - Real Madrid 1:1 - penali 3:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare