Foto: EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Fudbaleri Juventusa savladali su Speciju sa 3:0 (0:0) u 25. kolu Serije A.

„Stara dama“ je imala imperativ pobede nakon remija sa Veronom u prethodnom kolu (1:1), a zadatak joj je bio dodatno otežan zbog odsustva pet fudbalera (četiri startera Bonući, Kjelini, Kvadrado i Dibala, te Artur).

PROČITAJTE JOŠ

Tim iz Torina je bio apsolutno dominantan, pa rivalu za 90 minuta nije dozvolio nijedan udarac u okvir gola do penala u šestom minutu nadoknade, ipak udarac Galabinova sa bele tačke je odbranio Vojček Ščesni.

Dugo su se izabranici Andree Pirla mučili da probiju bunker rivala, ali je nakon pogotka Alvara Morate u 62. minutu sef konačno bio otključan. Glavni sudija Saki je proveravao odluku putem VAR tehnologije, ali nije bilo ofsajda, te je pogodak priznat.

Drugi pogodak delo je Federika Kjeze devet minuta kasnije, koji je jednu odbijenu loptu spakovao iza leđa golmana Provedela.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Poslednji pogodak delo je Kristijana Ronalda, koji je na poslednja tri susreta čak četiri puta bio strelac. Sa 20 golova je trenutno najbolji strelac Serije A.

Juventus je ovim trijumfom ostao u trci za Skudeto, ali za vodećim Interom zaostaje sedam bodova. Sa 52 boda Milan zauzima drugu poziciju i ima tri više od „stare dame“.

Serija A, 25. kolo

UTORAK

Lacio – Torino odloženo

Juventus – Specija 3:0 (0:0)

(Morata 62, Kjeza 71, Ronaldo 89)

SREDA

18.30 Sasuolo – Napoli

20.45 Milan – Udineze

20.45 Atalanta – Krotone

20.45 Benevento – Verona

20.45 Kaljari – Bolonja

20.45 Fjorentina – Roma

20.45 Đenoa – Sampdorija

ČETVRTAK

20.45 Parma – Inter

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar