Foto: Takamoto Tokuhara / AFLO / Profimedia

Poziva se na dokument potpisan u tajnosti.

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo zatražio je od Juventusa da mu isplati 20 miliona evra, kako prenosi italijanska „Gazeta delo sport“.

Ronaldo se pozvao na „tajni dokument“ koji je potpisao sa slavnim italijanskim klubom, u kom mu je obećano 20 miliona evra, uprkos tome što je najavljivao korekcije plata tokom vrhunca pandemije koronavirusa.

Pročitajte još

Igrači Juventusa nisu odustali od isplate punih plata tokom vrhunca pandemije, ali je klub prijavio da su isplaćena tri umesto četiri meseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata sa klubom.

„Ronaldo je javno govorio da se složio sa smanjenjem plate, ali je u tajnosti potpisan ugovor koji mu garantuje ovaj iznos, čak i u slučaju da ode iz kluba. Ronaldo je tražio od advokata da provere situaciju i prouče finansijsko stanje kluba Juventusa pre nego što je podneo zahtev“, navodi „Gazeta delo sport“.

Kompletna uprava Juventusa na čelu sa predsednikom Andreom Anjelijem podnela je ostavku. Fudbalski savez Italije pokrenuo je istragu protiv njih zbog finansijskih malverzacija, odnosno nelegalnih isplata novca igračima 2020. i 2021. godine.

Ronaldo je igrao za Juventus u periodu od 2018. do 2021. godine. Sada je sa reprezentacijom Portugala na Svetskom prvenstvu u Kataru.

BONUS VIDEO Piksi: Možda bi neki voleli da idem za Pariz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar