Foto: REUTERS/Peter Powell/Guliver

Izneo objašnjenje.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Arsen Venger, bivši trener i sada šef programa globalnog razvoja fudbala Međunarodne fudbalske federacije, govorio je na radnom sastanku FIFA o odnosu pojedinih reprezentacija prema utakmicama Svetskog prvenstva u Kataru.

Istakao je da one ekipe koje su se više fokusirale na politiku nego na fudbal, nisu dobro prošle, kako prenosi „Skaj sport“.

Pročitajte još

„Kada odete na Mundijal, znate da ne smete da izgubite na prvoj utakmici. Reprezentacije koje imaju uspešna iskustva na ovakvim turnirima, kao što su Francuska i Engleska, odigrale su dobro na prvim utakmicama. Ekipe koje su bacile fokus na fudbal a ne na demonstraciju politike, igrale su dobro tokom grupne faze“, izjavio je Venger.

Neke reprezentacije od kojih to svakako nismo očekivali, pre svih Nemačka, ali i Belgija, Urugvaj, Danska, završile su takmičenje već u grupnoj fazi.

Podsetimo, reprezentativci Nemačke su na timskoj fotografiji, uoči utakmice sa Japanom, prekrili usta, što simbolično predstavlja protest protiv zabrane nošenja kapitenske trake u duginim bojama.

BONUS VIDEO Piksi: Možda bi neki voleli da idem za Pariz

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar