Foto: EPA-EFE/Oli Scarff

Fudbaleri Mančester junajteda nastavljaju sa pobedama, "crveni đavoli" su u poslednjem meču 34. kola kao gosti slavili protiv Aston Vile sa 3:0 (2:0).

Nemanja Matić je odigrao još jedan dobar meč, bio je na terenu do 66. minuta kada ga je u igri zamenio Skot Mektomini.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je to četvrti uzastopni meč u Premijer ligi koji je Junajted dobio sa tri gola razlike, a koliko su promašili prilika mogli su da pobede i mnogo ubedljivije.

Junajted je i pre početka duela bio veliki favorit, izabranici Olea Gunara Solskjera su u velikom naletu, bio im je ovo 17. uzastopni meč bez poraza i četvrta uzastopna pobeda u Premijer ligi.

Doduše, Aston Vila je sasvim solidno počela meč, imala je solidnih prilika u prvih 25 minuta, da bi u 27. minutu gosti stigli do prednosti – iz penala.

Utisak je da je sudija Džon Mos grdno pogrešio, Bruno Fernandeš nije bio fauliran u pokušaju da se okrene i šutira ka golu, a nejasno je i šta su gledali u VAR studiju kada nisu poništili odluku o penalu.

Tek, Bruno Fernandeš je iskoristio poklon i postigao sedmi gol u Premijer ligi otkako je u januaru stigao iz Sportinga iz Lisabona.

Pred odlazak na odmor, tačnije u četvrtom minutu nadoknade, Antoni Marsijal je sjajno oduzeo loptu na polovini protivnika a onda je usledila sjajna izmena duplih pasova sa Mejsonom Grinvudom.

Foto: EPA-EFE/Oli Scarff

Najmlađi prvotimac Junajteda, kao mnogo puta ove sezone, rutinski je završio akciju, odlično je šutirao sa 17 metara u levi donji ugao za svoj 16. gol u sezoni i deveti u Premijer ligi, a prvi je igrač posle Vejn Runija koji je pre 19. rođendana uspeo da postigne toliko ligaških golova.

Ima još podataka koji govore kakvog bisera Junajted ima u svojim redovima, a sav posao oko nove, 16. pobede u sezoni, gosti su završili u  58. minutu.

Pogba je odlično šutirao sa 20 metara, Pepe Reina se nije ni pomakao, lopta je završila u levom donjem uglu. Bio je to prvi prvenstveni gol Francuza u ovoj sezoni.

Mogao je junajted da trijumfuje i ubedljivije, bilo je još šansi za goste, ali na kraju, Solskjer je mogao da odmori svoje najveće zvezde i izvede ih iz igre jer im u ponedeljak sledi novi duel za bodove, kod kuće protiv Sautemptona.

Premijer liga, 34. kolo:

Četvrtak:

Burnmaut – Totenhem 0:0

Everton – Sautempton 1:1 (1:1)

(Rišarlison 43 – Ings 31)

Aston Vila – Mančester junajted 0:3 (0:2)

(Fernandeš 27p, Grinvud 45+4, Pogba 58)

Sreda:

Mančester siti – Njukasl 5:0 (2:0)

(Žezus 10, Mahrez 21, Fernandes 58ag, Silva 65, Sterling 90+1)

Šefild junajted – Vulfs 1:0 (0:0)

(Igan 90+3)

Vest Hem – Barnli 0:1 (0:1)

(Rodriges 38)

Brajton – Liverpul 1:3 (1:2)

(Trosard 45 – Salah 6, 76, Henderson 8)

Utorak:

Arsenal – Lester 1:1 (1:0)

(Obamejang 21 – Vardi 84)

Kristal Palas – Čelsi 2:3 (1:2)

(Zaha 34, Benteke 72 – Žiru 6, Pulišić 27, Ejbrahem 71)

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar