Foto: EPA-EFE/MANUEL FERNANDO ARAUJO

Aleks Telješ, levi bek Porta i reprezentativac Brazila, novi je član ekipe Mančester junajteda.

Poslednjeg dana prelaznog roka klub sa „Old Traforda“ je posle nekoliko nedelja pregovora, konačno puvukao potez i angažovao Brazilca.

PROČITAJTE JOŠ:

On je potpisao ugovor na četiri godine s opcijom da produži za još godinu dana, a veruje se da su Englezi platili 17 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ: Legenda ne bira reči: „Da sam tamo, nekoga bih išamarao“

Telješ, koji ima 27 godina, igra za reprezentaciju Brazila, a u proteklih pet sezona u Portu postigao je 26 golova uz 50 asistencija.

Osvojio je sa Portom dve titule i Kup Portugala, a igrao je i za Gremio, Galatasaraj kao i Inter na pozajmicu.

„Doći u klub kao što je Mančester junajted je velika čast. Morate da radite mnogo da biste došli do ovakvog trenutka u karijeri i sad kada sam stigao, mogu da obećam da ću dati sve da budem uspešan ovde. Osvojio sam mnogo trofeja sa Portom i želim da tako nastavim i u Junajtedu. Menadžer ima jasan plan i smer za ovaj tim i ne mogu da dočekam da obučem crveni dres“, rekao je Telješ.

Ole Gunar Solskjer je dovođenjem Brazilca pojačao konkurenciju na levoj strani na kojoj su Luk Šo i Brendon Vilijams.

„Aleksa smo pratili godinama i njegove igre su bile takve da smo shvatili da je to upravo ono što smo tražili. On je borac i rođeni pobednik i biće značajno pojačanje našeg tima. On u sebi ima kvalitete, i kao igrač i kao ličnost koji su potrebni Mančester junajtedu“, rekao je Solskjer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar