Nagelsman
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Lajpcig je plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona ispisao klupsku istoriju, a svojevrstan rekord postigao je i Julian Nagelsman koji je postao najmlađi trener koji je uspeo da se plasira među osam najboljih klubova na Starom kontinentu.

Nemački strateg je sa samo 32 godine uspeo da ostvari neverovatan uspeh i Lajpcig uvede u četvrtfinale Lige šampiona.

Perspektivni strateg pokazao je ogroman potencijal, a ovaj podatak posebno je impresivan ukoliko se uzme u obzir da je na poslednjem koraku nadmudrio jednog od najboljih trenera sadašnjice – Žozea Murinja.

Imao 16 godina kad je Murinjo osvojio Evropu

Uspeh Nagelsmana posebno je impresivan ukoliko se uzme u obzir da je nadmudrio Murinja koji je prvi put Ligu šampiona osvojio sa Portom u vreme kad je nemački trener imao samo 16 godina.

Nagelsmanov tim nije samo pobedio Totenhem. Dvomeč sa „pevcima“ bio je više od dva trijumfa, jer klub koji se pre manje od godinu dana borio za evropsku krunu za 180 minuta nije stigao da postigne gol.

Strateg Lajpciga „Posebnog“ je učinio u najmanju ruku prosečnim i rutinski ga eliminisao.

„Ovo je sjajan momenat za istoriju kluba, za mene kao menadžera i za moj mladi tim. Dali smo sve od sebe i potpuno zasluženo slavili. Vratila nam se želja sto je bilo važno za našu igru. Osnovni cilj pri pripremi utakmice bio je da sačuvamo mrežu, a na kraju smo se ukupnim rezultatom 4:0 plasirali u sledeću fazu na najbolji način“, rekao je neposredno po završetku utakmice Nagelsman.

PROČITAJTE JOŠ

Žoze Murinjo je posle meča čestitao mlađem strategu i stao uz svoje igrače uprkos porazu.

„Niko nije kriv za eliminaciju. Pred svaku utakmicu imamo neku traumatičnu povredu i tako mesecima. Dva dana pre prve utakmice izgubili smo Sona, a pred revanš smo ostali bez Bergvajna. Da ne pominjem one na koje ne računamo već duži period. Dođeš do nokaut faze Lige šaampiona i pogledaš klupu, Džafet Tanganga prvi put treba da igra, drugi meč Rajana Sesenjona… Ne mogu da krivim igrače jer su dali sve od sebe“, rekao je portugalski stručnjak posle meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram