Lajpcig
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Atalanta i Lajpcig su eliminacijom Valensije i Totenhema postali prvi četvrtfinalisti ovosezonske Lige šampiona, a aktuelnim uspehom postigli su najbolje rezultate u klupskoj istoriji kada je u pitanju najprestižnije klupsko takmičenje u Evropi.

Dva fudbalska sna večeras su postala java i  to na fenomenalan način. Dominantnom igrom, bez primljenog gola u 180 minuta, Lajpcig je eliminisao iz takmičenja prošlogodipnjeg finalistu, a istovremeno je u Španiji Atalanta na krilima četvorostrukog strelca Josipa Iličića potvrdila da ubedljiva igra sa San Sira od pre dve nedelje nije slučajnost.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je zajedničko za oba putnika u četvrtvinale jeste da su prvi put u klupskoj istoriji stigla do aktuelne faze Lige šampiona. Nemački i španski predstavnik tako su postali 52. i 53. klub na Starom kontinentu koji može da se pohvali da je stizao među osam najboljih u najprestižnijem klupskom takmičenju.

Kuriozitet je da su prethodno dva nova tima bila među četvrtfinalistima istovremeno pre četiri godine kad su se premijerno u pomenutu fazu plasirali Mančester siti i Volfsburg.

Priliku da nastavi stopama Lajpciga i Atalante imaće Napoli 18. marta na gostovanju Barseloni. Iako Napolitanci nemaju nimalo lak zadatak i u Španiju idu sa rezultatom 1:1 iz prvog susreta, u Kataloniji će pokušati da ispišu istoriju i prvi put se plasiraju među osam najboljih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram