Bojan Jorgačević
Foto: EPA/KURT DESPLENTER

Bojan Jorgačević, trener golmana u Crvenoj zvezdi koji je ostavio zapažen trag u Belgiji, prokomentarisao je odluku čelnika belgijskog šampionata da prekine takmičenje i tutulu dodeli Brižu.

„Belgijanci ne donose odluke preko noći. Sigurno su većaili i razmatrali sve opcije i nema dileme da su svi aspekti i detalji uzeti u obzir. Ukoliko je procena takva da će okončanje prvenstva doprineti opštem zdravlju u Belgiji, smatram da onda ispravnost odluke nije upitna“, istakao je za Nova.rs Jorgačević, nekadašnji golman Genta i Klub Briža, i dodao da je 15 bodova razlike velika prednost u situaciji kad je 18 bodova u opticaju:

PRIOČITAJTE JOŠ

„S obzirom na to da je bodovna razlika tolika da samo teorija deli Briž od šampionske krune, odluka je potpuno ispravna. Lider Pro lige je zaista bio dominantan ove sezone kako na domaćoj sceni tako i među belgijskim predstavnicima u Evropi, i potpuno zasluženo je stigao do šampionske krune“.

Upravo lideri prvenstva, iz perspektive trenera golmana Crvene zvezde, u najtežoj su poziciji tokom nepredviđene pauze usled pandemije koronavirusa.

„Veliki klubovi, sa šampionskim ambicijama, tempiraju formu i mnogo toga podređuju igrama u završnici prvenstva. Ceo tim stručnjaka bavi se pitanjem kako da ekipa u najvažnijim trenucima takmičenja bude na vrhuncu forme. Ukoliko je neki klub dominirao cele godine kao Klub Briž u Belgiji i saseče ga ovakva situacija, pitanje je da li je fer i realno da se nastavlja prvenstvo. Ne bi bilo pošteno da je tek tako poništeno 15 bodova razlike“.

Bojan Jorgačević
Jorgačević prilikom prelaska iz Genta u Klub Briž, Foto: EPA/KURT DESPLENTER

Jorgačević je istakao da između klubova u kojima je ukupno proveo sedam godina ne pravi razliku i da je ponosan jer su u samom vrhu Pro lige.

„Drago mi je da su se Gent i Briž, dva kluba u kojima sam proveo veći deo golmanske karijere, borila za titulu, da su bila najdominantnija u Belgiji. Ko god od njih da osvoji trofej, meni je drago, jer su mi oba kluba bila i ostala porodica“.

Jorgačević se na kraju osvrnuo i na rad šampiona Srbije, odnosno golmana crveno-belih za koje je on zadužen.

„Zvezda je vrhunski organizovan klub, institucija. Ne prepuštamo ništa slučaju. Od dana kad je počela prinudna pauza na vezi smo sa igračima i svaki član stručnog štaba obavlja svoja zaduženja. Staram se o golmanima sa kojima sam svakodnevno na vezi. Dobijaju onlajn treninge i pratim svaki njihov korak. Vodi se računa o svakom detalju, kilaži, opterećenjima sa kojima rade i sve se obavlja na maksimalnom nivou uprkos nesvakidašnjim okolnostima“, rekao je Jorgačević za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram