Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Fudbaler Crvene zvezde, Argentinac Mateo Garsija, rekao je za argentinske medije da je napravio odličan izbor dolaskom u Beograd.

On je u intervjuu za „Mundo D“ otkrio da se trenutno nalazi u samoizolaciji i da se trenira kod kuće kako bi se sačuvala kondicija.

„Fudbal u Srbiji je stao, kao i svuda. Nismo trenirali poslednjih dana, ne možemo da izađemo iz kuće. Ovde nema toliko smrtnih slučajeva kao u drugim zemljama, nije toliko ozbiljna situacija kao u drugim delovima Evrope. Ipak, nalazimo se u karantinu, utakmice i treninzi su obustavljeni. U kući smo, treniramo da ne bismo ostali bez ritma, sačekaćemo da vidimo šta će se dogoditi“, rekao je Garsija.

On je otkrio i jednu zanimljivu stvar vezanu za trenera Dejana Stankovića, koji je zimus preuzeo ulogu trenera crveno-belih.

„Dejan Stanković je bio sjajan igrač u Interu i reprezentaciji Srbije. Jedno je od najvećih imena Srbije, a ovo mu je prvo trenersko iskustvo. Koristio sam ga u ‘plejstejšnu’. Kad to kažem svojim prijateljima, oni se samo smeju. Trudim se da ga slušam i nastavim da napredujem“, dodao je Mateo.

Prijatno je iznenađen svime u Beogradu i Srbiji. Njegova iskustva su izuzetno pozitivna.

„Neverovatan prijem sam imao ovde. Nisam bio svestan koliko navijača ima ovaj klub. Navijači su mi tražili autograme, da se slikamo. Došao sam tamo deset dana pre meča sa Jang Bojsom. Bio sam sa ekipom samo nekoliko sati, nisam ih pošteno ni upoznao ni kako da izgovirim njihova imena koja su bila ispisana ćirilicom. Bilo je važno da prođemo, postigao sam drugi gol u Švajcarskoj, bilo je 2:2. Sećam se posle proslave u gradu, kad smo prošli u Ligu šampiona, drugi put zaredom. Zbog navijača smo se osećali kao bogovi dodao je Argentinac, rekavši da su mi mečevi u Ligi šampiona bili najlepše iskustvo u karijeri.“

Nije se pokajao što je došao da igra za tim srpskog šampiona.

„Crvena zvezda je bila pravi izbor. Klub broj jedan, uvek u borbi za prvo mesto i titulu. Sada smo opet blizu nje, imamo 11 bodova više od najbližeg konkurenta. Još nisam osvojio titulu, ovo bi mi bila prva u karijeri. Sve ovde me podseća na Boku Juniors i River Plejt, imate tu obavezu da budete najbolji“, zaključio je Garsija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram