Foto: EPA/FERNANDO VELUDO

Slaviša Jokanović, nekada sjajni fudbaler, a sada trener, bio je gost u emisiji "Sport light" Igora Miklje, koja se emituje na TV Sportklub.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnji igrač Novog Sada, Vojvodine, Partizana, Ovijeda, Tenerifa, Deportiva iz La Korunje, Čelsija i Mursije je 2007. godine postao trener i to u svom Partizanu.

Posle dve godine je otišao u Miangtong, kasnije je radio u Levskom, Erkulesu, Votfordu, Makabiju i Fulamu, pre nego što je 2019. godine seo na klupu Al-Garafe.

On se prisetio momenta kada je 1990. godine trebalo da pređe u Partizan.

„Ja sam bio igrač po izboru Nenada Bjekovića. Sećam se da su dolazili on i Žarko Zečević da završe taj transfer. Mislim da me Zeka nije ni poznavao, gledao me je, merio od nogu do glave i kao da nije verovao da sam ja igrač za koga Nenad kaže da je dobar. Imao sam osećaj da me je prvi put video u životu“, naveo je Jokanović.

Jedan od golova koji je obeležio njegovu karijeru je pogodak Crvenoj zvezdi u „večitom derbiju“.

„Služim se tim golom i danas. Ovde u Dohi radi i Dragoje Leković, koji je tada bio golman Zvezde. Kad hoću da se pohvalim, pokažem taj gol, nije mu preterano drago. Jednom je rekao da je bio faul, odgovorio sam mu da ne bismo bili ovde da je to bio faul“, naveo je Jokanović kroz osmeh.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare