Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Ljubiša Tumbaković, selektor reprezentacije Srbije, govorio je pred medijima uoči utakmice finala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Šef stručnog štaba nacionalnog tima bi mogao da se suoči sa velikim problemima prilikom sastavljanja ekipe zbog nedavne odluke italijanskih vlasti da „zatvore“ igrače pojedinih timova.

PROČITAJTE JOŠ

Lokalne vlasti u Italiji donele su odluku kojom se fudbalerima Fjorentine, Đenoe, Intera, Lacija, Rome i Sasuola zabranjuje da se priključe nacionalnim timovima u predstojećem reprezentativnom ciklusu.

Ipak, i dalje postoji mogućnost da se Aleksandar Kolarov, Sergej Milinković-Savić, Nikola Milenković i Dušan Vlahović pojave u timu za utakmicu finala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Škotske.

Meč se igra 12. novembra na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

Obraćanje selektora pratite na našem sajtu:

13.28 „Ako ne dođu svi…“

„Sami ste svedoci situacije, ovo mi se prvi put dešava, a moje je šesto okupljanje. Nikad nismo imali situaciju da u ovom trenutku ne znamo ko će doći. Dilema ide u pravcu ko će doći, ako budu tu svi, onda nemam dilemu, ako ne dođu onda ćemo morati da napravimo novu projekciju koja treba da donese rezultat“.

13.25 O Kolarovu i Đuričiću

„Kolarov ima povredu zadnje lože, to su meka tkiva, povrede sa kojima nisi načisto… Filip je specifičan igrač, ima veliku vrednost i sposobnosti koje su kapitalne za svaku ekipu. Možda niko nije očekivao njega u Norveškoj, to je bila utakmica za njega i to smo prepoznali… Pre sedam godina je protiv Škotske dao dva gola, kao mlad igrač… Njemu je mnogo žao što neće biti deo ekipe“.

13.18 „Niko neće da nam sastavlja tim, a izgleda da mogu…“

„Mi nemamo problem sa igračima i klubovima, a već sa administracijom. Malog Veljkovića ne pušta Verder iz Bremena. Italija, Firenca i lokalne strukture ne dozvoljavaju… U stalnom kontaktu smo sa klubovima i igračima. U toku dana očekujemo Milenkovića i Vlahovića. To je najveći problem… Veliki problem je Milenković, standardan je, na poziciji toj već imamo problem, Kolarov je ovde, ali je povređen. Veljkovića klub nije pustio, Nikola nama baš fali… Niko neće nama da sastavlja tim, a mogu da nam sastave administracije, klubovi…“, naveo je Tumbaković.

13.10 Tumbaković: Kolarov i Sergej su tu

„Ovog momenta radi grupa ljudi oko situacije u vezi sa igračima iz Italije. Sigurno je da imamo veliki problem kada su oni u pitanju. Ovog momenta nemam definitivan odgovor na pitanje da li će svi oni biti tu jer ga ni ja ne znam. Kolarov i Sergej su tu, sa nama, ostale očekujemo u toku dana…“, rekao je Tumbaković.

12.38 Italijan Škotima – o Sergeju i Kolarovu

Listu “Sandej post” je pomoć u boljem upoznavanju sa timom Srbije dao legendarni italijanski fudbaler Marko Tardeli.

Opširnije u posebnoj vesti.

12.36 Šta će biti sa „Italijanima“?

Italijanske vlasti su zabranile pojedinim timovima da puste igrače na reprezentativna okupljanja, što bi znatno moglo da oslabi srpski tim.

12.30 Dobrodošli!

Pratićemo obraćanje selektora fudbalera Srbije Ljubiše Tumbakovića uoči utakmice protiv Škotske u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar