Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Jirgen Klop, menadžer Liverpula, oglasio se otvorenim pismom navijačima, nakon što je pandemija koronavirusa odložila i Premijer ligu na neodređeno vreme.

Klop je bio razočaran posle eliminacije od Atletiko Madrida u Ligi šampiona, ali je još jednom pokazao da je veliki profesionalac. Pred gradski derbi sa Evertonom, koji je odložen, odlučio je da se obrati navijačima.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da u ovom trenutku nije važno šta jedan fudbalski trener ima da kaže, ali sam isto tako siguran da naši navijači žele da čuju reč tima i zbog toga ću im izaći u susret. Prvo i najvažnije je da svako od nas mora da uradi šta je neophodno kako bismo zaštitili jedni druge. Tako uvek treba da bude u životu, ali pre svega u ovom trenutku. Govorio sam da je fudbal najvažnija od svih nevažnih stvari, ali danas fudbal i fudbalski mečevi uopšte nisu važni. Niko ne želi da igra pred praznim stadionom ili da mečevi budu suspendovani, ali ako to pomogne bar jednoj osobi da ostane zdrava, onda nema mesta za bilo kakvu diskusiju. Poruka koja treba da bude prioritet našim navijačima je da čuvaju zdravlje. Nikako nemojte rizikovati. Molim vas još jednom, pazite na sebe i na druge“, napisao je Jirgen Klop, u pismu koje je završio čuvenom navijačkom pesmom diva s Enfilda – „Nikada nećete hodati sami“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram