Foto: EPA-EFE/Mohamed Hossam

Milutin Sredojević beležio je sjajne rezultate kao fudbalski trener širom Afrike, ali se poslednje dve godine dovodi u vezu sa strašnim optužbama.

Doskorašnji selektor reprezentacije Zimbabvea uhapšen je zbog napastvovanja konobarice u restoranu u okviru stadiona, nakon čega je dobio i otkaz.

PROČITAJTE JOŠ

Kako su preneli mediji u Južnoj Africi, do incidenta je došlo kada je Sredojević (51) u više navrata pokušao da je napadne.

Srpski stručnjak je, navodno, na pitanje da li mu je potreban šećer, odgovorio da mu je “potrebna druga vrsta šećera”, pokazavši na njene usne, a čak ju je i udario po zadnjici.
U ceo incident umešala se i tamošnja policija koja ga je odvela u pritvor, iz kog je izašao uz kauciju od 10.000 funti.

Zbog ovih optužbi, Sredojević se pojavio na sudu u Novom Brajtonu, a sledeći put će morati na isto mesto 25. februara 2021. godine.

Skandalozno ponašanje bivšeg trenera Spartak iz Subotice i Hajduk iz Kule, te brojnih afričkih klubova i reprezentacija, nije izolovan slučaj.

Nažalost, i pre nešto više od godinu dana Sredojević se dovodio u vezu sa još jednim seksualnim skandalom, dok je bio na klupi Orlando Pajretsa.

Kako su tada pisali mediji u Južnoj Africi, srpski trener pokušao je da prisili na seks čistačicu u hotelu u Johanezburgu, posle čega je policija odmah pokrenula istragu.

Prema dokumentima istražnih organa, u koje je „Sandej vorld“ imao uvid, 51-godišnja radnica je čistila toalet oko šest sati ujutru, kada je Sredojević ušao za njom i navodno tražio da imaju seks.

Kako je pisalo, čak je pokušavao i da skine pantalone, ali je ona počela da vrišti, otvorila vrata i istrčala napolje, što je potvrdio i neimenovani visoki funkcioner policije.

„Ne mogu da jedem i ne mogu da spavam. Kada pričam o tome osećam bes. Ovo je jako stresno. Ne razumem šta se desilo, još uvek pokušavam da shvatim, i dalje sam u šoku“, navodno je posle svega ispričala 51-godišnja žena.

Sredojević je odbio optužbe za pokušaj silovanja uz objašnjenje da su glasine o seksualnom napadu netačne, preneo je tada BBC.

Ostavku na mesto trenera „pirata“ dalje je pravdao time što je hteo da bude uz bolesnu majku u Srbiji, ali je ubrzo nakon skandala postao trener egipatskog Zamaleka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar