Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Dragan Recko Antić, trener FK Dinamo Vranje, napravio je skandal na meču protiv Trajala, zbog čega je suspendovan, a poznati su i detalji izveštaja delegata utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Nije bilo golova, a bilo je svačega, zahvaljujući Draganu Antiću, koji je isključen zbog protesta i vređanja, na udaru je bila i Jelena Cvetković, koja je bila četvrti sudija meča.

Na konferenciji za medije, Antić je izneo svoju verziju priče.

“Reagovao sam kako sam reagovao, onda je došao neki napumpani da me vuče. Ne može mene da vuče niko ako ja neću, ja ću sam da napustim i ja sam napustio i otišao na tribine. Došla je policija, ona ne može mene da natera da sednem, ja mogu da stojim gde hoću, ja sam publika. Zamislite kada bi policija isterivala zbog vređanja, svi vređaju, 50.000, treba ceo stadion da isteraju. Ponašali su se bahato i zbog toga nisam hteo da se sklonim, da vide da ne mogu da me nateraju. Ja sam gledalac, imam pravo da psujem, vređam, šta hoću da radim sa tribina. Mene psuju ovde, pa ne mogu da ispraznim ceo stadion. To je katastrofalno ponašanje sudije sa namerom da uništi Dinamo, pozvaću FSS da se ovo što pre reši jer je za jug Srbije ovo katastrofa“, rekao je između ostalog Antić.

Zbog vređanja sudije, Antiću je zabranjen rad u fudbalu u narednih 18 meseci, a Nova.rs je došao do dela izveštaja delegata, koji govori o kontroverznom ponašanju koje je sankcionisano.

„U izveštaju delegata navodi se: U 71. minutu glavni sudija utakmice, Danilo Jerinić, pokazao je drugi žuti karton šefu stručnog štaba Dinama, Draganu Antiću (prvi je dobio u 16. minutu zbog nesportskog ponašanja). Od samog početka utakmice, šef stručnog štaba Dinama je počeo da psuje i vreća igrače (j… ti m…, majmune, govedo budalo), a zatim i sudije na skoro svaku njihovu odluku (majku vam, poslali su vas da me izbacite iz lige). Četvrti sudija utakmice, Jelena Cvetković, više puta ga je upozoravala. U 17. minutu, posle pada napadača Dinama u kaznenom prostoru domaćina, Antić je nepristojno uz psovke vređao sudiju da dosudi kazneni udarac za njegovu ekipu. Sudija mu je pokazao žuti karton na intervenciju četvrtog sudije. U nastavku utakmice on je nastavio u istom stilu. U 71. minutu zbog nesportskog ponašanja i vređanja sudije, glavni sudija utakmice je Antiću pokazao drugi žuti karton, a potom i crveni. Pored aut linije nastala je velika gužva, Antić je fizički nasrnuo na četvrtog sudiju želeći da se fizički obračuna sa njom uz psovke: šta glumiš, j… ti mater kosovsku, p… vam mater lopovska. Zahvaljujući brzoj reakciji obezbeđenja, a pre svega komesara za bezbednost Trajala Stanisavljević Predraga koji je telom zaštitio četvrtog sudiju i Antića uhvatio za ruke. Posle ubeđivanja i psovki, Antić je napustio teren za igru uz pratnju obezbeđenja utakmice. Posle nekoliko minuta, Antić se pojavio na tribini i počeo da psuje i vređa“, navodi se u izveštaju.

Prema zvaničnom sajtu Prve lige, delegat meča bio je Vidojko Panajotović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)