Superkup Evrope između Bajerna i Sevilje igraće se 24. septembra - pred publikom, iznenadno je odlučila UEFA.

Evropska kuća fudbala donela je ovakvu odluku i pored pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

Superkup Evrope odigraće se u Budimpešti, na „Puškaš“ stadionu (kapacitet 67.215), a biće dozvoljeno da bude popunjeno 30 odsto kapaciteta tribina.

Fudbal pred publikom – konačno, za trofej Superkupa Evrope (igraju osvajač Lige šampiona i Lige Evrope), što je malo ko očekivao usled cele situacije.

Kako se navodi iz UEFA, na tribinama će moći da bude 20.164 navijača. Ujedno, UEFA je odlučila da se sve ostale evropske utakmice igraju bez prisustva publike.

„Bilo je važno da fudbal može da se nastavi u teškim uslovima, pred praznim tribinama, iako je igra izgubila draž. Verujemo da će Superkup Evrope biti ‘pilot projekat’ za povratak publike na stadione. Bliskom sarađujemo sa Fudbalskim savezom Mađarske i tamošnjim vlastima kako bi se vodilo računa o svim zdravstvenim merama zaštite. Nećemo rizikovati bezbednost ljudi“, poručio je Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA.

Bajern je do Superkupa došao trijumfom nad Pari Sen Žermenom (1:0) u finalu Lige šampiona, a Sevilja je osvojila Ligu Evrope pobedom nad Interom 3:2.

PROČITAJTE JOŠ “Zvezda, Brena, Čola – ne postoji jači trio u Albaniji”

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar