Ivica Kralj je treći gost Nova.rs serijala "Zagrevanje za EURO 2024" i u svojoj drugoj epizodi (ukupno šestoj) otkriva sve sa poslednjeg EP na kojem je naša reprezentacija igrala, detalje sa sve četiri utakmice i šta je uradio sa dresovima.

Dokaži svoje fudbalsko znanje, pogodi u MaxBet-u.

Ivica Kralj se prvo prisetio detalja iz neverovatnih kvalifikacija, istorijskih po mnogo čemu, za plasman na EURO 2000. Od tada je prošlo previše, skoro pune dve i po decenije naša reprezentacija nije bila na kontinentalnom šampionatu.

I ovog leta će fudbaleri Srbije igrati na Evropskom prvenstvu, prvi put pod tim imenom, zato je Nova.rs spremila ekskluzivan video specijal „Zagrevanje za EURO 2024„, u kojem je slavni golman otkrio brojne zanimljivosti.

Dok je branio boje tadašnje Jugoslavije, bio je učesnik i Mundijala u Francuskoj 1998. i Evropskog prvenstva dve godine kasnije, poslednjeg na kojem je bila naša reprezentacija.

ZAGREVANJE ZA EURO 2024

Ukupno je za nacionalni tim odigrao 41 utakmicu, u koje je stalo mnoštvo uspomena, kako lepih tako i onih manje lepih, ali se svih sa ponosom seća. Jedna od onih koju je gradio sve vreme bila je rezervisana za sam kraj svakog meča.

Nekadašnji golman reprezentacije i Partizana, te Porta, PSV-a, Rostova, Spartaka iz Trnave, detaljno je pričao o svemu na EURO 2000 u Belgiji i Holandiji, prošli smo kroz sve četiri utakmice, a otkrio nam je i šta je uradio sa svakim dresom reprezentacije koji je nosio i sa kim ih je sve menjao.

A svaka utakmica na tom EP je baš bila priča za sebe… Šokirani su bili dešavanjima na terenu sa Slovenijom, protiv koje smo od 0:3 stigli do 3:3 za šest minuta, i to sa igračem manje, jer je isključen bio Siniša Mihajlović.

Foto: EPA/SRDJAN SUKI/ma/rc

„Mi smo bili u neverici, kao da se to desilo nekom drugom, stvarno je bilo neverovatno. Sve što nije valjalo stalo je u tih 45 minuta“, priznao je Kralj i objasnio šta je u tim trenucima rekao saigračima na poluvremenu, posle čega su stigli do remija i važnog boda na startu turnira.

Pričao je bivši golman reprezentacije i o duelima sa Norveškom (pobeda 1:0) i Španijom u grupi (poraz 4:3), koji ga i dalje boli, a za četvrtfinale sa Holandijom i težak poraz od 6:1 priznao je da mu je verovatno najteži u karijeri.

„Sad se smejem, ali budi bes, Španci su više nego ozbiljna ekipa bili tada, budi gnev (ta utakmica) i pitaš se zašto je to tako, nije baš sve sportski delovalo, da ne koristim neke teške reči“, naglasio je slavni čuvar mreže nacionalnog tima.

Sećanje Ivice Kralja na sve što je obeležilo učešće Jugoslavije na EURO 2000, pogledajte u drugom delu razgovora i šestoj epizodi Nova.rs specijala, u videu na vrhu, kao i to čije dresove ima u bogatoj kolekciji.

ZAGREVANJE ZA EURO 2024

BONUS VIDEO Ivica Kralj otkriva sve o strašnim trenucima i paklu na Maksimiru za prolaz na EURO 2000.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar