Piksi Dragan Stojković
Foto: Youtube Screenshot Fudbalski savez Srbije 36K subscribers

Srbija želi i treću pobedu u Ligi nacija

Fudbalska prerezentacija Srbije u nedelju od 20.45 sati igra meč protiv Slovenije u okviru četvrtog kola u Ligi nacija.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor „orlova“ Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju pred meč, koju je započeo posebnom porukom za novinare u Ljubljani.

„Dobar den svem…“, imao je posebnu poruku selektor za predstavnike slovenačkih medija, uz dopunu da je „posle dugih let v Ljubljani“.

Srbija je vezala dve pobede i u dobrom raspoloženju dočekuje naredni meč.

„Vezali smo dva dobra rezultata, garnirana dobrom igrom. Uvek smo bili optimisti, verovali u sebe, da dobra igra na najbolji način biva i nagrađena. Ne razmišljamo šta će biti, niti kombinujemo kako do prvog mesta. Utakmica sa Slovenijom u prvom je planu i radujem se još jednom susretu sa Ljubljanom. Imamo mnogo razloga za optimizam“.

Kao i uvek, Piksi je fokusiran samo na igru svog tima i ne obazire se mnogo na rivala.

„Fokusirani smo na naš stil igre, poštujući protivnike i njihov integritet. Najbitnije je šta i kako Srbija radi. Ne želim da moje misli lete i budu usmerene ka drugom timu. Zato smo okrenuti isključivo nama. Različiti smo svi u grupi i iluzorno je da se bavimo drugima. Srbija je na prvom mestu.“

Slovenci su u provm meču protiv Srbije poraženi sa 4:1, ali sada će biti nešto motivisaniji da ostvare dobar rezultata pred svojim navijačima.

PROČITAJTE JOŠ

„Očekujem Slovence agresivne koliko budemo mi dozvolili. Nema osvete, ali postoji velika želja za revanšom. Odnosi se i to na naše domaćine, pogotovo posle poraza u Beogradu. Spremamo se za utakmicu maksimalno profesionalno, znamo da su Blažić i Stojanović aut, da se Zajc vraća, pretpostavljamo protivnika sa četvoricom pozadi… Nema šetanja, agresivnost mora da bude maksimalna, takve stvari podrazumeva moderan fudbal.“

Na tribinama stadiona „Stožice“ očekuje se preko 10.000 navijača.

„Podrška je mnogo bitna, fudbal se igra zbog ljudi na tribinama. Kao trener nisam opterećen, ali siguran sam da je igračima ambijent posebno važan. Očekujem dobru posetu, veliki broj navijača na tribinama, takođe i naših. Učinićemo sve da navijače ispratimo pobedom, dostojnom učesnika Mundijala u Kataru.“

Osvrnuo se Piksi i na Ljubljanu, za koju ga vežu posebne uspomene.

„Lep grad, sjajni ljudi. Zabrinjava me Bežigrad, monumentalni spomenik Ljubljane… Lepo je imati takvo mesto, barem za decu. Vidim da je zapušten, korov, ceo ambijent ostavlja setu u moju duši. Sve ostalo je perfektno. Svaka čast na novom stadionu, uvek je lepo kad vidim novi objekat, za razliku od nas… Ko zna koliko ćemo mi dugo čekati“, rekao je kroz osmeh Stojković i nastavio:

„Uvek je lepo bilo igrati pod Bežigradom. Podseća me na ona vremena… Sećam se utakmica sa Radničkim i Crvenom zvezdom, uvek je stadion bio pun. Zgrada na stadionu, poseban ambijent, sve nas je to činilo srećnim. Čuvajte Bežigrad“, poručio je Stojković.

BONUS VIDEO Piksi o Joviću i Realu: Ili ću zvati ja Ančelotija, ili on mene

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram