Foto: EPA-EFE/Claudio Giovannini

Fudbaleri Intera pobedili su Fiorentinu i plasirali se u četvrtfinale Kupa Italije posle produžetaka sa 2:1.

Gol odluke „neroazuri“ su postigli u 119. minutu kada je smiren i siguran u dobroj akciji bio Romelu Lukaku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Viola“ se držala dobro sve dok Barela nije poslao sjajan centaršut sa desne strane, a Argentinac Lukas Martinez Kvarta napravio neverovatna dva kiksa.

Prvo mu je Lukaku suviše lako pobegao. Za to vreme Nikola Milenković je istrčao napred da spreči akciju sa pozicije zadnjeg veznog.

Nakon što je Belgijanac pobegao Martinez Kvarti, Lukas je zasmetao Milenkoviću kada je ovaj krenuo da trči nazad ka Lukakuu. Romelu je tako ostao sam na petercu, a napadač njegovih kvalieta to nije smeo da propusti.

Inter je poveo u 40. minutu golom Artura Vidala sa bele tačke, nakon što je u kaznenom prostoru Fiorentine oboren Aleksis Sančez.

Tim iz Firence je izjednačio posle „flipera“ u šesnaestercu milanskog kluba u 57. minutu. Strelac je bio Kristijan Kuame, koji je sačekao nekoliko odbitaka, pre nego je raspalio po lopti iz sve snage sa 16, 17 metara.

Tokom meča je bilo još nekoliko prilika koje nisu koristili Lautaro Martinez i spomenuti Lukaku, dok Fiorentina nije dobila jedanaesterac posle VAR provere neposredno posle vodećeg gola Intera.

„Neroazuri“ će se u četvrtfinalu sastati sa Milanom u gradskom derbiju, pošto su „rosoneri“ u utorak uveče pobedili Torino posle penala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram