Foto: EPA/Alejandro Garcia

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta kaže da je svojevremeno odbio priliku da dovede Kristijana Ronalda, ali i neke unosne ponude za Lionela Mesija.

Laporta kaže da je Inter probao 2006. godine da angažuje „ikonu“ Barselone i da „blaugrana“ tu ponudu nije prihvatila.

PROČITAJTE JOŠ:

Tih godina su „neroazuri“ počeli da dominiraju posle afere „Kalčopoli“ i sve je zaključeno titulom prvaka Evrope 2010. godine.

„Real Madrid nikada nije uputio ponudu ali smo primili jednu neverovatnu od Intera. Vredela je skoro koliko i otkupna klauzula. Odbili smo i nismo se predomislili ni kada su dali još veću“, rekao je Laporta za El Largero.

Otkupna klauzula za Argentinca koji je u tom trenutku bio u meteorskom usponu iznosila je 145 miliona evra, a Katalonci su ga zadržali tako što su je povećali za još 90 miliona.

Međutim, ono što je jednako zanimljivo je i činjenica da je Barselona pre Mančester junajted mogla da dovede još jednu veliku zvezdu svetskog fudbala – Kristijana Ronalda.

„Tek što je trebalo da dovedemo Ronaldinja i Rafu Markeza. Menadžer meksičkog defanzivca je ponudio da potpišemo i igrača koji se zove Kristijano Ronaldo. Igrao je za Sporting u to vreme. Rekao nam je ‘već sam ga prodao Mančester junajtedu za 19 miliona, ali ako vi ponudite 17 daćemo ga vama’. Odbili smo ponudu jer smo već doveli Ronaldinja i nemamo zbog čega da žalimo“, priseća se Laporta.

Da podsetimo, Ronaldinjo je posle sjajnih izdanja u Barseloni ostao upamćen kao jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala, iako je dominirao veznim redom tek nekoliko sezona.

Postao je i jedan od onih retkih majstora kojima je aplaudirao „Santjabo Bernabeu“, dok je Kristijano Ronaldo i danas aktivan i sa 35 godina igra na vrhunskom nivou u Juventusu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar