Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Injaki Vilijams je uradio nešto potpuno nesvakidašnje u modernom fudbalu. Nikad suspendovan, nikad povređen, nikad van tima.

I tako već šest godina. Da, dobro ste pročitali, 27-godišnji fudbaler Atletik Bilbao vezao je šest godina bez ijedne preskočene utakmice u španskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Ukupno je Injaki Vilijams odigrao 224 meča zaredom, što je rekord koji će baš teško biti nadmašen. Neverovatan poduhvat zaokružio je nedelju, jer je odigrao prvo poluvreme u porazu Bilbaoa u porazu od Selte (2:0), u 32. kolu La Lige.

Prethodno je prvog dana oktobra prošle godine oborio rekord La Lige, jer je protiv Alavesa tada upisao 203. uzastopnu utakmicu u španskom šampionatu, bez obzira da li je bio starter ili je zaigrao ulaskom sa klupe.

Završio je na rukama saigrača koji su ga „lansirali“ ka novom pomeranju nesvakidašnje granice, a prethodni rekorder bio je bivši fudbaler Real Sosijedada, Huan Laranga.

Foto: EPA-EFE/Miguel Tona

Deluje nezamislivo da bi neko mogao da stigne blizu Vilijamsa, a kamoli da ga nadmaši, jer bi napadač Bilbaoa lako mogao da nastavi trku sam sa sobom.

Injaki je u baskijski klub stigao 2014. godine i neverovatni niz započeo je još u aprilu 2016. godine.

Kako je ESPN objavio na društvenim mrežama – ovaj čovek treba da se proučava. I zaista je tako, jer u modernom fudbalu se graniči sa nemogućim njegov poduhvat.

Nikad nije bio povređen, nikada nije bio suspendovan zbog kartona. Nikada ga treneri nisu izostavlili iz tima.

Vilijams je ukupno odigrao 334 utakmice za Bilbao od debija 2014. godine i od tada je zabeležio 74 gola i 44 asistencije.

Samo neka se najlepša baskijska bajka nastavi u što više epizoda o kojima će se tek pričati.

BONUS VIDEO Debakl Sitija u meču sa Liverpulom u prvom poluvremenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar