Foto: EPA-EFE/MARTA PEREZ

Legenda španskog fudbala u problemu.

ZveZda Barselone Đerar Pike našao se u centru skandala koji je uzdrmao španski fudbal.

Prema informacijama do kojih je došao španski „EL Konfdensijal“, Pike je sa predsednikom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubijalesom, radio na premeštanju Superkupa u Saudijsku Arabiju.

PROČITAJTE JOŠ

„El Konfidensijal“ je objavio tonske zapise koji jasno ukazuju da su njih dvojic bili u dosluhu.

Prema tom dogovoru je trebalo da se preko Pikeove kompanije „Kosmos“ izvrši uticaj da se Superkup igra u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije.

Plan je bio da Pike preko svoje agencije „Kosmos“ utiče na to da se pomenuto takmičenje igra u Rijadu, a za to bi dobio šest miliona evra.

„Da vidimo, Rubi (Luis Rubijales), kada je novac u pitanju. Ako bi Realu išlo osam miliona. Dođavola, osam ide Realu i isto toliko Barseloni. Ostali su plaćeni dva miliona i jedan, to je 19, a ti daješ federaciji šest miliona i tebi ostaje šest, istisnemo Saudijsku Arabiju i možda nam ostane još. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći“, kaže Pike na jednom od snimaka.

Prvi Superkup Španije se tamo igrao u januaru 2020. godine, a pre samog starta Rubijales je rekao da je Pikeova kompanija „Kosmos“ pomogla kao posrednik u pregovorima, navodno besplatno.

Međutim, ipak se ispostavilo da je Sela, saudijska državna firma, Fudbalskom savezu Španije garantovala isplatu od 40.000.000 evra za svaku od šest godina igranja Superkupa u Arabiji. Kompaniji Kosmos je za svaku godinu pripalo 4.000.000 evra, dakle za šest sezona ukupno 24.000.000 evra.

BONUS VIDEO Debakl Sitija u meču sa Liverpulom u prvom poluvremenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar