Predsednik FIFA Đani Infantino kaže da će svi igrači i zvaničnici koji u martu budu putovali u inostranstvo na mečeve kvalifikacija za Mundijal, morati da se drže pravila u vezi sa pandemijom koronavirusa.

„Sigurno nećemo rizikovati zdravlje bilo koga dok igramo fudbal“, rekao je Infantino na konferenciji za novinare Svetske zdravstvene organizacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog pandemije koronavirusa odložene su brojne kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i FIFA mora da pronađe slobodne termine.

U Aziji 40 reprezentacija mora da nastavi kvalifikacije, koje su poslednji put igrale u novembru 2019. godine.

U martu će ukupno 135 reprezentacija igrati utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a još 48 ekipa u Kupu afričkih nacija.

„Videćemo gde možemo da igramo, u kojim uslovima“, rekao je Infantino i obećao da će to učiniti poštujući jasan zdravstveni protokol. Mnogi od 3.000 fudbalera će se posle utakmica reprezentacija vratiti u Evropu u svoje klubove.

Upitan da li FIFA očekuje da će stadioni biti puni kada počne Mundijal u Kataru u novembru 2022. godine, Infantino je rekao: „Da. Moramo to da imamo, kovid će do tada biti pobeđen“, naveo je Infantino.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar