Imaju sigurnu budućnost: Čukarički najmlađi tim Superlige

Fudbal 17. jun. 202007:40
Podeli:
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uprkos činjenici da Čukarički nije uspeo da se plasira na evropsku pozornicu, klub sa Banovog brda i u sezoni na izmaku ostvario je zapažen učinak, a razlog više za zadovoljstvo je podatak da su do polufinala Kupa Srbije i plasmana u gornjem delu tabele stigli sa najmlađim timom u ligi.

Čukarički se na zvaničnim društvenim mrežama kluba pohvalio podatkom da je najmlađi klub u Superligi i jedan od najmlađih u evropskim ligama.

Superligaš sa Banovog brda u svojim redovima ima 15 igrača mlađih od 21 godine, odnosno posle 1. januara 1999, koji su upisali minute u zvaničnim utakmicama prvog tima.

PROČITAJTE JOŠ

Najstandardniji bili su Stefan Kovač i Slobodan Tedić, sa 35, odnosno 34 odigranih susreta. Tedić je i najbolji strelac tima, sa 15 postignuttih golova (osam u Superligi, četiri u Kupu Srbije i tri u kvalifikacijama za Ligu Evrope).

Standardni u prvom timu bili su i Milutin Vidosavljević sa 29 nastupa, Đorđe Petrović sa 25 i Dimitrije Kamenović sa 21, dok su dvocifren broj mečeva sakupili su još: Aleksandar Đorđević (18), Petar Mićin (14) i Stefan Veličković (11).

U drugom delu sezone Čukarički su pojačali Luka Zorić, Dilan Ortiz i Milan Savić, koji su takođe dobijali priliku, a u finišu prvenstva, za prvi tim zaigrali su i još uvek omladinci, Jovan Lukić, Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić i Stefan Radojičić. Većina ovih momaka činiće okosnicu tima sa Banovog brda naredne sezone.

View this post on Instagram

Čukarički ima najmlađi tim u Super ligi Srbije i jedan od najmlađih u svim evropskim ligama. Potvrda toga je i činjenica da je čak 15 igrača mlađih od 21 godine (rođenih posle 1. januara 1999) igralo ove sezone za seniorski tim Brđana. Najstandardniji bili su Stefan Kovač i Slobodan Tedić, sa 35, odnosno 34 odigrana meča. Tedić je i najbolji strelac tima, sa 15 postignuttih golova (osam u Super ligi, četiri u Kupu Srbije i tri u kvalifikacijama za Ligu Evrope). Standardni u prvom timu bili su još trojica igrača, Milutin Vidosavljević sa 29 nastupa, Đorđe Petrović sa 25 i Dimitrije Kamenović sa 21. Dvocifren broj mečeva sakupili su još: Aleksandar Đorđević (18), Petar Mićin (14) i Stefan Veličković (11). U drugom delu sezone Čukarički su pojačali Luka Zorić, Dilan Ortiz i Milan Savić, koji su takođe dobijali priliku. U finišu sezone, za prvi tim zaigrali su i još uvek omladinci, Jovan Lukić, Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić i Stefan Radojičić. Većina ovih momaka činiće okosnicu tima sa Banovog brda naredne sezone. #fkcukaricki #superliga

A post shared by FK Čukarički (@fkcukaricki) on

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar