Foto: Starsport

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da veruje da njegova ekipa može da nadoknadi dva gola zaostatka protiv azerbejdžanskog Sabaha i plasira se u plej-of za Ligu konferencija.

Partizan je prvi meč igrao u gostima, u drugom će kod kuće dočekati rivala iz Bakua koji se tek šest godina unazad takmiči u svojoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne nadam se nego verujem da možemo da nadoknadimo ta dva gola. Protivnik je odmarao prošlu utakmicu u prvenstvu, ali to ne treba da nas zavara, niti tražim alibi, umor ne postoji. Ubeđen sam i verujem da ćemo uspeti da nadoknadimo dva gola razlike“, rekao je Duljaj na konferenciji za novinare na stadionu Partizana u Beogradu.

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak od 21 čas na svom terenu protiv Sabaha, revanš utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. U prvoj utakmici prošle sedmice Sabah je u Bakuu pobedio sa 2:0.

„Sve je bilo loše u Bakuu, moramo da igramo suprotno od onoga kako smo nastupili na toj utakmici. Rekao sam da sam ja razočarao navijače koji su čak i tamo došli. Prvenstvena utakmica protiv Radničkog iz Niša nam je mnogo pomogla da savladamo taj veliki neuspeh. Od igrača tražim da budemo agresivni od samog početka, da stavimo do znanja protivniku, bez obzira što ga poštujemo, da igramo na našem stadionu i da ćemo imati podršku navijača koja nam je neophodna“, naveo je Duljaj.

Foto: Printscreen Tanjug/Video

On je rekao da ekipa mora da bude strpljiva.

„Protiv Radničkog smo postigli dva gola u kratkom vremenskom periodu, što ne znači da treba da spustimo stepen agresivnosti, naprotiv. Ova utakmica je važna za nas, verujem da će igrači pocepati ovaj teren koji je nov napravljen, pa neka ga ponovo prave. Ne smemo da preskačemo redosled, ne jurimo tri gola nego dva. Agresivno i pametno da igramo 90 minuta, 120, koliko god da bude, tražim od njih da svi daju maksimum“, dodao je on.

Govoreći o Sabahu, on je rekao da ekipa ima odličnu prednost, mladog trenera i da ne veruje da će igrati defanzivno.

„Dobro su analizirali našu igru, ali važno je kako ćemo mi izgledati. Sve pada u vodu ako neko primi gol, sve se menja. Verujem da ćemo mi biti prvi koji će postići gol, a ako ne bude tako, idemo dalje, igraćemo šta se traži od nas, publika će nas terati napred“, naveo je Duljaj, dok Partizan u evropskom takmičenju nikada na svom terenu nije nadoknadio 0:2.

„Evropa donosi novac, ali nemojte da zaboravite da i posle ovog mora da se živi. Jedna utakmica može mnogo da donese ali i da odnese, a gledam šta nam ostaje, da su nam potrebni igrači na nekim pozicijama. Ekipa je svesna šta možemo da dobijemo. Već imate 0:2, dodatni pritisak nije potreban, ali sve to nestaje kada izađete na teren i imate podršku navijača koja može mnogo da donese, čak i za one koji ne veruju, a ima onih koji ne veruju. Ja verujem u ove momke, važno je i da oni veruju, molim vas dođite da nad podržite, bez vas mi nemamo šta da tražimo“, kazao je šef strukePartizana.

Trener crno-belih rekao je da će u odnosu na utakmicu iz Bakua napraviti jednu ili dve izmene i da zna sastav tima.

On je rekao da u odnosu na Sabah, Partizan pred revanš nije želeo da odlaže utakmicu u prvenstvu, jer su igračima potrebne utakmice da se uigraju pošto nisu svi u isto vreme došli u klub. Napomenuo je i da su oscilacije u takvoj situaciji normalne.

„Verujem u njih i oni veruju u ovo što radimo. Važno je da dobiju podršku kao u Bačkoj Topoli i Novom Sadu, a i protiv Niša je bila pozitivna energija kojom su smogli snage da pred kraj preokrenu rezultat. Čak iako budu grešili dajte im podršku jer znam da će dati sve od sebe“, naglašava Duljaj.

Foto: Starsport

Smatra da ekipa ne zavisi samo od 11 igrača, da mnogi dobro rade i da će dobiti obećanu šansu i istakao da još čeka četvrtog štopera i jedno krilo.

Upitan o teškoj situaciji, trener Partizana rekao je da voli kada je teško jer onda možeš da vidiš koliko si jak ili slab i da mu je važno da sav pritisak padne na njega, a ne na igrače.

„Sa njima teško izlazim na kraj jer su zarobljenici tuđeg mišljenja, čitaju komentare, ko šta piše o njima i ne mogu sa time da se izbore. Rekao sam im da prvo moraš da znaš ko si, u kom si klubu. Pravda i nepravda ne mogu da pobede rad, kada radiš iskreno i od srca ne može ti niko ništa“, rekao je Duljaj.

On je dodao da je razgovarao i da se savetovao sa svojim prethodnicima na klupi Partizana i rekao da je svaki savet dobrodošao, ali da on oseća ekipu jer sa njom radi.

Foto: Starsport

Mladi fudbaler Partizana Mihajlo Ilić rekao je da ekipa zna gde je grešila u Bakuu i da veruje u uspeh.

„Ulazimo koncentrisani, verujemo da možemo da okrenemo ovo. Ne treba srljati, jedan primljen gol može da nas uvede u veći minus. Imamo popodne trening da se još uigrao i čekamo taj meč. Privilegija je biti ovde u prvom timu, vezao sam tri, četiri utakmice od starta i mnogo znači. Na početku je bilo treme, dok se nisam ugirao, sada mi je već lakše“, rekao je on.

„Igrati za Partizan nosi određeni pritisak, znamo koju veličinu klub nosi. Ne gledamo da li je Evropa ili prvenstvo, znamo značaj. Ulazimo koncentrisani, ne obaziremo se na stvari sa strane. Navijači su nam potrebni i uz njihovu pomoć možemo da ostvarimo sve što želimo i sve što smo spremali“, dodao je Ilić.

Ulaznice za utakmicu za sve sektore koštaju 299 dinara.

BONUS VIDEO: Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on zamalo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar