Foto: EPA-EFE/Manu Fernandez

Đoan Gašpar, jedan od najuspešnijih potpredsenika i jedan od najneuspešnijih predsednika Barselone, nije krio sreću što je Leo Mesi odlučio da ostane u katalonskom klubu.

„Leo je istorija Barse, dosegao je nivo Di Stefana u Realu, pošto je priznao da ne želi da se sudi sa klubom svog života. Želeo sam da i dalje uživam u Mesiju. Veoma sam srećan. Preporučujem članovima Barse da pročitaju samo prvi deo intervjua (koji je Mesi dao za ‘Gol’)“, rekao je gašpar za radio „Marku“.

PROČITAJTE JOŠ

Očekuje da se Barselona, s Mesijevim povratkom vrati u borbu za sve titule, ali je dodao da nisu svi srećni što je Argentinac odlučio da ostane bar još jednu sezonu na „Kamp nou“.

„Madridski rivali želeli su da Mesi ne ostane, što je i logično. Sad ću da mu pošaljem poruku u kojoj ću da mu se zahvalim.“

Pojasnio je da sadašnji predsednik Barselone, Bartomeu, nije zbog novca insistirao na klauzuli po kojoj svaki klub koji bi dsa pazari Mesija, mora da isplati Kataloncima 700 miliona evra.

„Bartomeu je, poput mene, lud za Barsom. Želeo je (da zadrži) Mesija, a ne (da uzme) novac Sitija. Ako to neko ne razume…“

Da se kojim slučajem desilo da Argentinac nije promenio odluku o odlasku, Gašpar, ipak ne bi pustio suzu.

„Ne bih plakao za njegovim odlaskom. Plakao sam jednom u životu, u Sevilji, u finalu Kupa šampiona, protiv Steaue“, priznao je Gašpar, prisetivši se Barselonine neuspešne finalne borbe za „ušati“ trofej 1986. godine.

Tada je čudesni Helmut Dukadan začarao gol tima iz Bukurešta, posebno u penal seriji u kojoj je odbranio šuteve Alesanka, Pedraze, Pičija Alonsa i Markosa, pa su Lakatuš i Balint golovima sa iste distance doneli prvi Kup šampiona istočnoj Evropi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar