Foto: EPA-EFE/Rafael Marchante

Saga o Lionelu Mesiju se nastavlja i gotovo iz sata u sat dobija nove epizode. Poslednje dve su da je njegov otac pisao LA Ligi i da je Argentinac blizu ostanka.

U sredu je Mesijev otac i njegov zastupnik rekao da će njegov sin definitivno napustiti Barselonu. Ali dan kasnije, posle drugog sastanka sa Đozepom Marija Bartomeuom, naveo je da bi mogao da ostane.

PROČITAJTE JOŠ

„Razmatramo mogućnost da Lionel ostane godinu dana, a zatim da ode bez obeštećenja“, citirao je „Deportes kvatro“ starijeg Mesija.

Razlog zašto se Mesi predomislio je upornost Bartomea, koji prema pisanju „Marke“ ne želi da pusti Mesija za manje od 700 miliona evra propisanih ugovorom, koji je potvrdila „La Liga“.

Jedina opcija za Mesija da napusti Barsu bez obeštećenja je da ode na sud. Ali Argentinac ne želi da tuži klub u kome je proveo čitavu karijeru, a i seća se skandala koji je pratio Nejmarov odlazak u PSŽ.

„Marka“ dodaje da čak i da Mesi ode do kraja, odnosno do suda, Mančester siti i PSŽ nisu spremni da uđu u pravne postupke i na kraju, ako Argentinac izgubi spor, plate basnoslovnu odštetu.

Zato mnogi smatraju da će Mesi ostati u Barseloni do leta 2021, ali da neće potpisati novi ugovor, iako je ponuda kluba, dogovorena još ne pre nekoliko meseci, navodno na stolu – ugovor do 2023. godine, uz klauzulu da svakog leta može da promeni sredinu.

„Deportes kvatro“ piše da je Mesi u četvrtak razgovarao o budućnosti sa Luisom Suaresom koji je blizu Juventusa, ali da Urugvajac nikome nije ništa ispričao. Takođe i Antoan Grizman ne želi da iznosi pojedine detalje.

„Pokušavamo da saznamo vesti, ali ono što se dešava ostaje između Mesija i kluba. Samo se nadamo da će ostati. Sve informacije dolaze do nas, ali mi sami znamo malo više od toga“, rekao je Grizman.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare