Mario Pašalić
Foto: Darren Staples / imago sportfotodienst / Profimedia

Hrvatska više ne zavisi sama od sebe za plasman na Evropsko prvenstvo nakon dva vezana poraza.

Najpre su Turci slavili sa 1:0, a onda je Vels „dosolio ranu“ sa 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Hrvati su u teškoj situaciji jer imaju 10 bodova, koliko i Vels, ali i gori međusobni skor. Tako Hrvatska mora da se nada kiksu Velsa do kraja i Hrvatska mora da osvoji više bodova od ove države.

PROČITAJTE JOŠ

Ukoliko Hrvatska ne osvoji jedno od prva dva mesta imaće i B šansu u vidu dodatnih kvalifikacija.

Jedini strelac za Hrvatsku u dva susreta bio je Mario Pašalić koji je odlučio da govori o tome zbog čega je došlo do ovakvog raspada reprezentacije.

„Ima puno faktora, ne samo jedan da se upire prstom u njega. Sigurno je jedan od razloga i taj što većina igrača igra manje u klubovima, ja prvi. Možda nas je malo zavarao taj septembar gde smo odigrali dve odlične utakmice, ali ovo sigurno nije bilo dobro“, rekao je Pašalić.

Foto: Nick Potts/PA via AP

O samom meču protiv Velsa je pokušao da podvuče lošu stranu, ali onda i pokušaj promene.

„Loše, jako loše, prvo poluvreme pogotovo. U drugom poluvremenu smo mislili da krenemo malo ofanzivnije i da uradi nešto više napred, ali taj rani gol na početku drugog poluvremena nas je destabilizovao. Došao je i drugi, pokušali smo poslednjih 20 minuta, ali bilo je prekasno.“

Zatim se osvrnuo na potez Zlatka Dalića, kog u ovom trenutku mnogi smenjuju baš kao i Igora Štimca ranije kada je vezao dva poraza.

„Totalno bezopasni smo bili napred, čim se selektor odlučio za tri promene na poluvremenu, znači da nešto nije bilo u redu. Znali smo da su opasni iz tih ispucavanja i tih drugih lopti. Postigli su gol i odveli utakmicu u neki drugi smer“, završio je Pašalić.

BONUS VIDEO Glupost Morate i poništeni gol za vođstvo Španaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare