Rodžer Federer
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Obećao je navijačima da neće nestati iz tenisa kao Bjorn Borg decenijama ranije, ali to ne podrazumeva da će i dalje živeti i disati tenis.

Rodžer Federer od odlaska u penziju nema pravog mira. Istina je da provodi više vremena kod kuće, ali penzija u njegovom slučaju nije isto kao za ostale igrače. Za razliku od ostalih koji brzo budu zaboravljeni, pa ih se tek poneko seti svi se i dalje utrkuju da Federeru daju specijalnu pozivnicu.

Ipak, ta pozivnica je uglavnom za prvi red tribina ili za neku ceremoniju.

PROČITAJTE JOŠ

Federer je ove godine bio na Vimbldonu, gledao je neke mečeve drugog dana kada je za njega upriličena i specijalna ceremonija (koja je po mišljenju svih trajala prekratko), a onda je nakon toga isključio i televizor. Nije gledao epsko finale u pet setova između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza u kom je Španac stigao do druge grend slem titule.

Nekadašnji broj 1 (proveo 310 sedmica na vrhu ATP liste) je poručio da za to danas nema vremena.

„Teško mi je da gledam mečeve, jednostavno zato što nemam vremena, da budem iskren. Sa decom i svime što se dešava u mom životu, teško je reći: „Okej, ovog dana ću da gledam ovaj meč.“ Kao i finale Vimbldona, bukvalno sam video samo dve utakmice tog dana, jer smo trčali okolo sa decom i radili neke stvari“, poručio je Švajcarac.

„Onda sam se u jednom trenutku brzo prebacio, malo „virnuo“ i rekao: „Pa, video sam malo finala Vimbldona.“ Naravno da sam bio radoznao, s vremena na vreme sam pogledao rezultate, ali mi je teško da sedim i gledam. Bio sam srećan što je meč bio tako dobar i volim kada sjajne priče izađu iz igre“, poručio je Federer.

BONUS VIDEO Novak Đoković povodom završetka sezone i poslednjih turnira u 2023.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare