Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Zdravko Mamić, alfa i omega Dinama iz Zagreba, ne može da se ne osvrne na rivalski klub, Hajduk iz Splita o kojem je opet govorio u negativnom svetlu.

Dinamo je obezbedio titulu prvaka Hrvatske nekoliko kola pre kraja prvenstva, dok je Hajduk završio na petom mestu, daleko od postavljenih ciljeva.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bili“ sa „Poljuda“ su raočarali u svim segmentima, u kupu su ispali još u osmini finala, a nisu se proslavili ni pri izlasku na evropsku pozornicu, jer su eliminisani u kvalifikacijama za Ligu Evrope od malo poznate Gzire sa Malte.

Otuda je mamić, koji je poznat po oštrom jeziku, još jednom udario po Splićanima, ovog puta objavom na svom Fejsbuk profilu.

„Sinoć smo u nikad zanimljivijoj završnici Prve lige svedočili jednoj istorijskoj činjenici, koja me lično iz racionalnih razloga žalosti. Sinoć je jedan veliki hrvatski sportski brend HNK Hajduk iz Splita dotakao dno i zacementirao svoje peto mesto na tabeli u ovoj sezoni – sezoni u kojoj su u Europi uspeli da ispadnu od malteških ribara i kuvara, od Gorice u osmini finala Kupa, te im je kruna sezone to da su uspeli da doguraju do petog mesta u ligi“, napisao je Mamić.

On nije mogao da se ne osvrne ni na finansijski sunovrat nekadašnjeg prvaka Jugoslavije.

„Klub je to moralnih vertikala i sjajnih kvazi stručnjaka koji su drugima spremni da sude o svemu – od novinarstva do politike. Klub je to koji od grada koji ima gotovo pet puta manje stanovnika od Zagreba u poslednjih deset godina dobio 450 miliona kuna, a nastup u grupnoj fazi evropskih takmičenja im je ređi od pojave Halejeve komete“, zaključio je Mamić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar