Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernande

Bliži se martovski reprezentativni termin koji je posebno zančajan za selekcije koje se spremaju za Evropsko prvenstvo u julu mesecu.

Međutim, selekcija Hrvatske se našla u neočekivanom problemu.

PROČITAJTE JOŠ

Reprezentacija Hrvatske trebalo je da učestvuje na turniru u Abu Dabiju od 22. do 26. marta, ali su u sredu Zlatko Dalić i njegove kolege saznale lošu vest.

Naime, turnir je iz nepoznatog razloga otkazan, a to će samo po sebi predstavljati velike probleme Hrvatskoj kada je u pitanju odigravanje prijateljskih utakmica, s obzirom da je turnir trebalo da počne za devet dana.

Hrvatska je tada trebalo da igra protiv Tunisa, a drugi par činile su reprezentacije Egipta i Novog Zelanda. Meč za treće mesto trebalo je da se odigra 25. marta, a finale dan kasnije.

Dalić i Hrvatska su u problemu jer moraju nekako da dogovore prijateljske utakmice, a naravno nema mnogo protivnika jer su skoro svi već ugovorili pripremne utakmice za ovaj međunarodni prozor.

Dalić je govorio da je to veoma važan turnir u pripremi za Evropsko prvenstvo, a sada je ostao bez njega. Hrvatska se na Evropskom prvenstvu nalazi u grupi B zajedno sa Španijom , Italijom i Albanijom.

Ukoliko ne uspeju pronaći nove protivnike, Hrvatska bi tako do početka EVRA odigrala samo dve prijateljske utakmice. To su ranije zakazane utakmice sa Severnom Makedonijom i Portugalom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar