Damir Krznar, Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Rasplet kakav je malo ko očekivao desio se u utorak uveče kada je Šerif iz Tiraspolja, posle Crvene zvezde, pobedio i Dinamo iz Zagreba.

Ako je region očekivao okršaj Zvezde i Dinama, te da će pobednik ovog duela biti učesnik Lige šampiona, sva je prilika da se grdno prevario.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim ako Dinamo ne napravi čudo, koje će, po pisanju hrvatskih medija, biti potrebno Dinamu i njegovom treneru Damiru Krznaru za prolaz dalje.

Šerif je sa 3:0 razbio zagrebački klub, samo nekoliko meseci pošto je ovaj napravio senzaciju sa 3:0 protiv Totenhema.

To je, logično, ostavilo igrače, hrvatske medije, ali i navijače u šoku, pa jedni pozivaju pokušavaju da shvate šta se desilo, drugi seciraju igru u Moldaviji, a treći kritikuju.

Indeks piše da je ovaj poraz od Šerifa jedna od najgorih utakmica u Dinamovoj evropskoj istoriji.

„Plavi mogu da budu srećni što idu kući sa samo tri komada u mreži, protiv suparnika koji je dve klase lošija ekipa. Do debakla je dovela grozna priprema utakmice Damira Krznara i totalni izostanak logike Dinamove uprave u selektiranju kadra za novu sezonu“, piše Indeks između ostalog.

Isti medij prenosi i navode španskih listova koji kažu da je „Dinamo u Moldaviji udario o dno, a udarac je odjeknuo Evropom“

Jutarnji list tvrdi nešto slično – Dinamo je lako mogao da primi pet golova i zaseni Hajdukovu predstavu protiv Tobola.

„Svi smo očito potcenili Šerif, neprecizno smo skautirali moldavsku ekipu na osnovu dve utakmice sa Crvenom zvezdom. U tim se mečevima dalo uočiti da Šerifovi ‘legionari’ nisu ‘lajbeki’, da mogu da trče i igraju odgovoran fudbal, da im lopta nije stran predmet, ali opet je bilo daleko od spektakla. Prolazak u plej-of pripisivali smo slabostima beogradskog tima, a ne snazi kluba iz Tiraspolja. I prevarili smo se“, pišu iz Sportskih novosti Jutarnjeg lista.

Utakmica Crvena Zvezda, Šerif, fudbal
Foto: STARSPORT

Mislav Oršić je donekle objasnio šta se to desilo u Tiraspolju u svom komentaru meča…

„Mislim da je ovo najgora utakmica Dinama otkad sam ja ovde. Nemam reči, ništa nije išlo od samog početka, sve smo duele gubili. U prvom delu čak smo imali neke šuteve, u drugom se sve raspalo. Sve pohvale njima, ali mi smo podbacili“, rekao je Oršić i dodao da se ipak nada čudu na Maksimiru.

Slično mišljenje dele i saigrači iz ekipe, ali i trener Krznar koji kaže da nije potcenio Šerif.

Večernji list je takođe bio oštar u svojoj oceni meča gde kaže da je ovo „Dinamova najveća sramota modernog doba, ne zna se šta je bilo jezivije“.

A koliko je bilo loše, pokazuju i suze Dina Perića, defanzivca Dinama koji se pored debakla povredio i morao da napusti igru posle 20 minuta prvog meča, posle kog se malo ko u Hrvatskoj uzda u čudo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar