Stanislav Karasi
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT Alberto Abalde

Stanislav Karasi, legendarni fudbaler Crvene zvezde, nije štedeo Upravu kluba nakon pobede crveno-belih nad Klužom sa 4:0 (2:0) u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

PROČITAJTE JOŠ

Brutalno iskreno je u programu uživo na RTS 1 rekao da smatra da je letnji prelazni rok u Zvezdi loše odrađen. Ipak, to je objasnio tako slikovito da već mnogi to komentarišu.

„Došli smo u situaciju da nismo uspeli da napravimo jedan dobar transfer kada je u pitanju dovođenje igrača na mestima gde nam falio. Greške se uvek dešavaju, očekujete da to što dovedete brzo može da se uklopi brzo, da posluži, međutim svedoci smo da nije tako. Sem igrača koji je igrao pozadi mozgom i redak je igrač koji igra ovako gospodski na terenu i da je komandant odbrane Dragović. To je fantastično to je jedino pojačanje koje smo mi dobili. Sve ovo drugo ne pije vodu, barem po meni. Prošla godina je drugačije, dolazite u situaciju da te igrače dopunjavate, nismo mogli da dovedemo ono što nam je trebalo. Ili su nas lagali sa centarforom, doći će ovaj ili onaj, a na kraju su došla dva ‘pikavca’ koja ne mogu da igraju u Crvenoj zvezdi. Barem po meni, ne znam ko ih je doveo i oni nisu igrači za Crvenu zvezdu, što se večeras pokazalo.“

U prvi plan je istakao klasičnog centarfora Milana Pavkova, kog vidi kao čoveka koji je nedostajao crveno-belima na početku sezone.

„Ima mnogo igrača koji nisu igrali evropske utakmice, ja sam osetio jedan strah protiv Šerifa. Strah od toga da li će izdržati u Evropi. Kluž je izgubio 4:0, ali kad bih bio trener došlo bi do velikih promena. Moglo bi da dođe, da igraju drugačije i pametnije. Mislim da će Stanković svaku utakmicu igrati brzo i raduje me da je neko čuo da Zvezda treba da igra sa špicem. Da imamo centarfora. Ne treba ga opterećivati. Ovo je njegov inat što je igrao ovako, iako nije bio spreman u ovakvoj situaciji. Danas je odigrao za mene, za 10. Pored golova kako je skidao lopte, odigravao lopte saigračima.“

Objasnio je i kako ga je Milan Pavkov „prevario“ po treći put.

„Ova je melodija je bila dobra, kao i kraj prošle sezone. Prvi put vidim Crvenu zvezdu koja je na svakom meču zadovoljila, ono što je Pavkov uradio danas za Zvezdu je neverovatno iz drugog aspekta. Dečko nije igrao toliko dugo, a nosio je celu igru, igra je bila podređena njemu, a on podredio igru drugarima. Svaka mu čast. Prevario me prošli put Liverpula i Arsenala, ali evo i sad je (smeh). Dao je veliki doprinos kod golova, fantastično je šta je uradio danas. Najzad se Zvezda probudila“, iskren je bio Karasi.

Bonus video: Atmosfera sa meča Zvezde i Kluža

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare