Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort)

Juventus je razbio Barselonu u gostima, u šestom kolu sa 3:0, a Mančester junajted porazom od Lajpciga 3:2 ispao iz Lige šampiona. Sva dešavanja sa ovih mečeva mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

Gledali smo sjajne mečeve šestog kola Lige šampiona, ali gorak ukus ostaje sa susreta Pari Sen Žermena i Bašakšehira, koji je prekinut nakon rasističkog ispada četvrtog arbitra.

Derbi Barselone i Juventusa nije ličio ni na jedan duel ova dva tima ranije. „Stara dama“ je slavila sa 3:0, a dva pogotka je sa bele tačke upisao Kristijano Ronaldo kome su ovo bili prvi golovi protiv Katalonaca u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Barselona je po prvi put primila dva pogotka na domaćem terenu u uvodnih 20 minuta u Ligi šampiona. Ronaldo je pogodio sa bele tačke, a prednost je duplirao Mekkin nakon brze polukontre sa Kvadradom. Već tada je bilo jasno da će Barselona teško uspeti da se podigne, a potpuni nokaut desio se u 50. minutu.

Naime, jedan od defanzivaca Barselone je igrao rukom, pa je glavni arbitar Tobijas Stiler pokazao još jednom na belu tačku.

Kristijano je još jednom to rešio sa lakoćom, a povremeni trzaji Barselone su bili sve što su Katalonci pokazali ovog utorka. Antoan Grizman je pogodio prečku, dok su udarci Lionela Mesija završavali sa spoljnih strana stativa.
Dva udarca Brajtvajta je paradom odbranio legendarni Đanluiđi Bufon. Prošlo je četiri godine od kada je Barselona poslednji put izgubila u Ligi šampiona kada je bolji bio Mančester siti.

„Stara dama“ je mogla da bude i ubedljivija, ali je u 75. minutu poništen gol Leonarda Bonućija zbog ofsajda. Gledali su arbitri snimak putem VAR tehnologije kada je bilo evidentno da je u pitanju nedozvoljena pozicija.

Lajpcig je slavio sa 3:2 protiv Mančester junajteda. Nemci su bili apsolutno dominatni, imali tri gola prednosti, poništen im je i četvrti, a onda su „crveni đavoli“ uspeli da za samo dva minuta postignu dva pogotka. Na golove Angelina, Haidare i Klajverta, odgovorili su Bruno Fernandeš i Pogba. Ipak, to nije bilo dovoljno da tim iz Mančestera izbegne ispadanje.

Liga šampiona, 6. kolo

Barselona – Juventus 0:3 (0:2)

(Ronaldo 13p, 52p, Mekin 20)

Čelsi – Krasnodar 1:1 (1:1)

(Žoržinjo 27p – Sabelja 24)

Dinamo Kijev – Ferencvaroš 1:0 (0:0)

(Popov 60)

Pari Sen Žermen – Bašakšehir prekinuto

Lajpcig – Mančester junajted 3:2 (2:0)

(Angelino 2, Haidara 13, Klajvert 69 – Fernandeš 80p, Pogba 82)

Ren – Sevilja 1:3 (0:2)

(Ruter 86p – Kunde 32, En Nesiri 45+2, 81)

ZAVRŠENI MEČEVI

Lacio – Briž 2:2 (2:1)

(Korea 12, Imobile 27p – Vormer 15, Vanaken 76)

Zenit – Borusija Dortmund 1:2 (1:0)

(Driusi 16 – Pišček 68, Vicel 78)

KRAJ

86′ VEČE PENALA

Još jedan pogodak sa 11 metara. Pogodio je Ruter i smanjio prednost Sevilja u Francuskoj na 3:1.

82′ KAKAV BLICKRIG

Pogba pogađa za 3:2. Mančester junajted je sada na samo gol zaostatka od Lajpciga, „crveni đavoli“ su smanjili za samo dva minuta!

80′ UTEŠNI POGODAK

Mančester junajted je konačno postigao pogodak. Bruno Fernandeš je još jednom preuzeo odgovrnost i pogodio sa 11 metara, nakon što je Ibrahim Konate napravio faul.

75′ VAR SPAS ZA BARSELONU

Bonući postiže i četvrti pogodak za Juventus protiv Barselone (4:0), ipak, ubrzo je on bio poništen. Bila je to od starta sumnjiva situacija, a nakon usporenog snimka je glavni arbitar video ofsajd, pa je pogodak poništen.

72′ AGONIJA JUNAJTEDA

Džastin Klajvert je na asistenciju Angelina postigao i treći pogodak za Lajpcig protiv Mančester junajteda (3:0).

60′ VODE UKRAJINCI

Dinamo iz Kijeva došao je do prednosti od 1:0 protiv Ferencvaroša nakon gola Denisa Popova. Sjajno je sačekao tu loptu nakon slobodnog udarca i spakovao je u gol. U ovom momentu nije bilo golova samo na prekinutom meču PSŽ-a i Bašakšehira.

58′ PREČKA BARSELONE

Dugo se čekalo da Barselona barem zaliči na sebe. Jedan od retkih opasnih napada umalo je u gol pretvorio Antoan Grizman, ali je njegov udarac zaustavila prečka. Bila je ovo najbolja prilika za Barselonu.

55′ DOMINACIJA „STARE DAME“

Juventus ne prestaje da napada Barselonu jer želi da izbori prvo mestu u grupi.

50′ VAR ODLUKA

Šutirao je Eron Remzi iz sve snage, a nakon odgledanog snimka je glavni arbitar još jednom pokazao na belu tačku jer je jedan od igrača Barselone igrao rukom. Ronaldo je još jednom postigao pogodak sa bele tačke za 3:0 Juventusa protiv Katalonaca.

47′ NEGATIVNI REKORD

Ovo je prvi put da je Barselona ikada primila dva pogotka u uvodnih 20 minuta susreta. Pravi šok za sve navijače iz Katalonije, na poluvremenu je Ronald Kuman izvršio jednu izmenu. Umesto Trinsao je na teren ušao Brajtvajt.

46′ NASTAVLJAMO!

Nastavljaju se druga poluvremena pet mečeva ovog termina. Meč Pari Sen Žermena i Bašakšehira je još uvek prekinut zbog rasističkog ispada arbitra.

45+2′ ZA KRAJ POLUVREMENA

Sevilja je dobru igru krunisala drugim pogotkom na meču (2:0). Ovog puta je Jusuf En Nesiri ispratio centaršut rivala i to glavom spakovao iza leđa rivala. Deluje da je Sevilja već završila posao, a da je Suso bio malo precizniji samo četiri minuta ranije rezultat je mogao da bude i te kako ubedljiviji.

43′ BEZ PROMENE REZULTATA

Za sada jedino na meču Dinama iz Kijeva i Ferencvaroša nema golova.

39′ TUŽNA SLIKA FUDBALA

Ne samo da nema navijača na stadionu zbog pandemije koronavirusa, već na „Parku prinčeva“ nema ni fudbalera nakon rasističkog ispada četvrtog sudije. Pogledajte kako je izgledao odlazak u svlačionicu i slika koja se emituje na svim televizijskim stanicama sada.

35′ STOP RASIZMU

Ovo je poruka koju je Bašakšehir odlučio da pošalje i na društvenim mrežama nakon što je jedan od arbitara meča vređao njihovog igrača.

32′ GOL U FRANCUSKOJ

Sevilja je povela golom Kundea protiv Rena sa 1:0 u grupu E u kojoj se gotovo sve rešeno.

31′ VAR PRESUDA

Vili Orban je postigao pogodak za 3:0. Delovalo je da je Lajpcig nakon samo 30 minuta završio prolazak u sledeću rundu, a onda je sudija odlučio da na asistenciju pomoćnika iz VAR sobe pogleda snimak. Utvrdili su da je u pitanju ofsajd, pa je gol poništen.

27′ PENAL ZA ČELSI

Žoržinjo je bio smiren, namestio je loptu, poslao golmana Krasnodara u jednu, loptu u drugu stranu i poravnao rezultat (1:1). Remi Sabelja je spakovao ovu loptu u malu mrežu rivala.

24′ IZNENAĐENJE NA STAMFORD BRIDŽU

Kransodar je odlučio da se u velikom stilu oprosti od Lige šampiona i obezbedi sebi mesto u Ligi Evrope.

20′ JUVE POGAĐA

Pogodio je i Mekkin na asistenciju Kvadrada sa levog krila, za 2:0 na gostovanju Barseloni. Katalonci izgledaju kao razbijena vojska.

15′ PREKINUT MEČ U PARIZU!

Fudbaleri Bašakšhira su demonstrativno napustili teren nakon što je četvrti sudija meča uvredio jednog igrača na rasnoj osnovi. Otišli su u svlačionicu, a u ovim momentima nema nikoga ni na terenu, niti pored njega. Zaista neverovatna situacija u Ligi šampiona.  U čitavoj gužvi je i legendarni Demba Ba dobio crveni karton.

14′ ISTORIJA

Ovo je bio prvi pogodak Kristijana Ronalda protiv Barselone u Ligi šampiona, iako je bio prava noćna mora za Katalonce u Primeri.

13′ LAJPCIG DUPLIRAO PREDNOST

Haidara je zakucao tu loptu u gol na asistenciju Angelina, a David de Hea je to ispratio samo pogledom. Lajpcig je već stigao do 2:0 protiv Mančester junajteda, koji ne liči na sebe.

12′ PENAL ZA JUVENTUS!

Stari je lisac Kristijano Ronaldo. Ušao je u kazneni prostor, pao nakon kontakta sa Arauhom, a sudija Tobijas Stiler se nije dvoumio. Pokazao je na belu tačku, a Ronaldo je šutirao u sredinu, dok je Mark Andre ter Štegen padao na levu stranu. Juventusu je neophodno pobeda od tri gola razlike kako bi osigurao prvo mesto u grupi.

9′ U ovim momentima Ronaldo podseća na igru iz perioda kada je nastupao za Real Madrid i terorisao mrežu Barselone. Imao je već dva pokušaja i povratnu loptu kada je udarac Danila prozujao pored stative.

4′ Pogledajte i snimak ovog pozdrava Mesija i Ronalda dok timovi ispituju snage.

2′ PRVI GOL NA ŠEST MEČEVA

Lajpcig je rešio da zagorča život Oleu Gunaru Solskjeru koji je na putu da postane prvi trener u istoriji koji je izgubio šest od prvih 10 mečeva u Ligi šampiona. Lajpcig bi ovom pobedom mogao da obezbedi nokaut fazu.

1′ POČELE SU UTAKMICE!

Pre meča smo videli srdačan pozdrav Kristijana Ronalda i Lionela Mesija čiji je duel pod posebnim svetlom večeras. Ronaldo je prišao i do Miralema Pjanića, sa kojim je prošle sezone delio svlačionicu u Torinu.

Na ove igrače računa Ronald Kuman protiv „stare dame“:

Andrea Pirlo se odlučio za ovih 11 igrača koji traže trijumf protiv Barselone:

Evo i sastava koji je na teren izveo Ole Gunar Solskjer, trener Mančester junajteda:

Ovo je sastav Lajpciga za meč sa „crvenim đavolima“:

20.39 REKORDERI LIGE ŠAMPIONA

Ronaldo i Mesi su jedini igrači u istoriji koji su postigli više od 100 golova u Evropskom kupu ili/i Ligi šampiona. Portugalac je na 173 meča upisao 132 gola, dok je Argentinac na 146 mečeva postigao 118 golova.

Nisu igrali jedan protiv drugog od 2018. godine, kada je Ronaldo Madrid zamenio Torinom, a prvi meč ova dva tima u grupnoj fazi (2:0) za Barsu Portugalac je propustio jer je bio pozitivan na korona virus.

20.34 PAKAO GRUPE H

Posebno će biti pakleno u grupi H u kojoj Lajpcig i Mančester junajted (igraju meč od 21 čas) i Pari Sen Žermen imaju po devet bodova. Sa druge strane, Čelsi i Sevilja su već završili posao kada je u pitanju prolazak u sledeću rundu takmičenja, pa će protiv Krasnodara i Rena igrati meč isključivo za UEFA koeficijent i novčanu nagradu.

 

20.30 DOBRO DOŠLI

Dobro veče i dobro nam došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo pratiti šest utakmica poslednjeg, 6. kola Lige šampiona, a u centru pažnje – Kristijano Ronaldo na Lionela Mesija koji će sa Barselonom ugostiti Juventus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram