Stefan Hajdin Super liga Superliga Srbije Vozdovac - Cukaricki 14.9.2019. Beograd, Srbija (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Dan pre povratka u Beograd, fudbaleri Voždovca odigrali su treći i poslednji meč na pripremama u Antaliji i slavili sa 1:0 protiv ruskog drugoligaša Neftekimika.

Krenuo je Voždovac od starta sa visokim presingom. Već u drugom minutu prva ozbiljna šansa, Milosavljević je sjajno pronašao Vujnovića na desnoj strani, ali je golman ruskog tima bio bolji jedan na jedan.

PROČITAJTE JOŠ

Pokušavali su „zmajevi“ da kreiraju iz prekida u nekoliko navrata, međutim bez uspeha. Konstantan pritisak urodio je plodom u 23. minutu kada je kapiten Stojčev sjajno pronašao Hajdina pred golom, a povratnik u redove tima sa Krova loptu lako smestio glavom u protivnički gol za vođstvo 1:0. Nekoliko minuta kasnije, Lasickas je dobio žuti karton. Pred kraj prvog poluvremena opao je intenzitet igre, Nehtekimik je imao dve šanse iz kornera, ali je u oba slučaja lopta završila u rukama golmana Prekovića.

Na početku drugog dela igre, strelca jedinog gola Stefana Hajdina zamenio je Nikola Dukić na poziciji levog beka. Nastavili su Zmajevi visokim intenzitetom, pokušao je već u 48. minutu Milojević solo akcijom, ali je lopta prošla tik pored stative. Pojačao je ruski tim tempo, a Voždovac je učvrstio odbranu i to je prouzrokovalo tri žuta kartona u kratkom periodu. Opomenu je dobio Janković, kao i štoperski par Bogdanović–Milović.

Nedugo zatim, u 70. minutu, Janković je zadobio udarac u koleno te ga je na terenu zamenio mladi Lainović. Usledio je period agresivnije igre rivala, međutim odbrana „zmajeva“ je uspešno odolevala. Na 10 minuta do kraja, šansu je dobio i povratnik Purtić umesto Milojevića. U samoj završnici, stvorili su Voždovčani još jednu ozbiljnu šansu – Milosavljević je iz kornera centrirao, ali je Bogdanović glavom poslao loptu preko prečke. Želeli su Rusi da dođu do izjednačenja u poslednjim minutima, ali bezuspešno.

Trener Voždovca Jovan Damjanović nije krio zadovoljstvo posle pobede.

„Raduje me dobra igra na sve tri utakmice, ali je važno i pobeđivati. Još jednom smo odigrali sjajno u prvom poluvremenu, kao i na prethodne dve utakmice nismo dozvolili protivnicima da nam upute gotovo nijedan šut na gol. Naravno, ima prostora za napredak u svim segmentima, ali će pobeda mnogo značiti za samopouzdanje pred nastavak domaćeg šampionata. Odradili smo izuzetan posao na pripremama, napravili smo dobru atmosferu u timu. Imamo čak 12-13 momaka koji mogu i dalje da igraju za omladince, ali su tu i stariji, iskusniji igrači koji su tu da ih motivišu i usmeravaju. Vraćamo se ponosni u Beograd, momci su zaslužili dobre rezultate“, zaključio je strateg „zmajeva“.

Strelac gola Stefan Hajdin istakao je važnost ove pobede za samopouzdanje čitavog tima, ali i njegovo lično.

„Za nas defanzivce izuzetno je važno svaki put kada uspemo da postignemo gol. Posle šest meseci koliko nisam igrao, srećan sam da sam povezao tri utakmice i krunisao dobre partije golom na poslednjoj proveri. Odradili smo jako dobre pripreme, pružali smo sjajne partije i verujem da će se to videti i kada bude počelo prvenstvo“, jasan je levi bek.

Voždovac je ovim mečom završio zimske pripreme u Antaliji i već sutra, 29. januara, leti nazad za Beograd. Naredni izazovi očekuju „zmajeve“ već sledećeg vikenda kada će odigrati prvu utakmicu u prolećnom delu sezone protiv ekipe Radnika iz Surdulice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar