Gordan Petrić/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nastavlja se bura oko termina večitog derbija.

Fudbaleri Partizana igraju protiv Spartaka u Subotici meč 22. kola Superlige Srbije, u nedelju od 17 časova.

Trener crno-belih Gordan Petrić dotakao se te utakmice, ali i bure koja je nastala oko termina večitog derbija, koji će se odigrati u 24. kolu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam pravilnik, ali ono što mogu da vidim jeste da su se dva kluba javila. Ako Zvezda i Partizan odlučuju, nikad se neće dogovoriti. To je tragedija, da dva kluba ne mogu da se dogovore oko jednog trenima. Ako zajednica odlučuje, onda treba da kažu i gotovo. Nama znači jedan dan duže odmora, to je normalno, da se odmore. Ali to će možda da se desi Zvezdi sledeće godine. Ja ako budem sledeće godine i ako se slično desi, ja bih rekao da izađemo u susret ekipi koja je imala manje odmora“, rekao je Petrić i dodao:

„Ako to sve ide u krug, nikad se Zvezda i Partizan neće dogovoriti. Ako već ne mogu, onda ima pravilnik i zna se šta sledi posle toga. Ako treba da igramo u sredu, igraćemo. Ako treba u četvrtak, igraćemo. Sad, da ne ide da jedni drugima ne daju. Slično je bilo u Kruševcu, ko odlučuje, sudija ili neko tamo. Ako sudija odlučuje, onda nema šta da se čeka“, zaključio je Petrić.

Gordan Petrić/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Zvezda i Partizan imaju zakazan 169. večiti derbi za prvi mart, a oko termina njegovog odigravanja ima spora kada je reč o danu.

Iz Partizana su tražili da se odluka o promeni termina preispita, tvrdeći da je Zvezda samoinicijativno menjala vreme sa drugog na prvi mart, te da derbi bude drugog.

Odmah zatim su iz Ljutice Bogdana konstatovali da im se ovakav razvoj događaja ne dopada iz nekoliko razloga.

BONUS VIDEO Petrić: Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi, nisam slep da to ne vidim

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar