Gomez
Gomez na rukama saigrača; Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN KASPAR-BARTKE

Bivši nemački reprezentativac i napadač Štutgarta, Mario Gomez, najavio je kraj igračke karijere.

Gomez je u porazu svoje ekipe od Darmštata (1:3) zatresao mrežu, ali je uprkos tome Štutgart kao drugoplasirana ekipa „Cvajte“ izborio povratak u elitu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je bila moja poslednja misija, nakon što smo uprskali prošle sezone. Bio sam siguran na početku da ćemo ići napred. Zbog tog sam odlučio da to bude moja poslednja godina u Štutgartu, u Nemačkoj i verovatno kao fudbalera“, rekao je Gomez, a prenose nemački mediji.

„Pregovaram s Realom i Barselonom, a ako to ne uspe…“, kazao je u šali 34-godišnji napadač.

Gomez je bio jedan od najboljih nemackih napadača, a sa Štutgartom je 2007. osvojio titulu Bundeslige, potom još dve u dresu Bajerna, sa kojim je osvojio i Ligu šampiona 2013. godine.

Nosio je još dres Fjorentine, Bešiktaša, sa kojim je bio prvak Turske 2016, a zatim se vratio u domovinu, igrajući za Volfsburg, a od 2018. ponovo za Štutgart.

U karijeri je odigrao 582 utakmice i postigao 304 gola, a za reprezentaciju Nemačke je upisao 78 mečeva i 31 pogodak. Osvojio je svetsku bronzu 2010. i evropsko srebro 2008. sa „pancerima“.

Gomez bi, ipak, mogao da ostane među „švabama“. Sportski direktor Tomas Hiclšperger naveo je kako će mu ponuditi trenersko mesto.

„Mislim da mu to dugujemo kao klub i bilo bi mi drago ako bi neko sa svojim iskustvom i harizmom opet pomogao Štutgartu“, rekao je Hiclšperger.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar