Foto: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Imao je Hamburger "zicer", da bar remijem na svom terenu sa Sandhauzeneom u poslednjem kolu Cvajte, izbori plasman u baraž za Bundesligu. A usledila je rezultatska katastrofa - 1:5 (0:2)!

PROČITAJTE JOŠ

Ali, kola su krenula nizbrdo u 13. minutu kada je Van Drogelen zatresao sopstvenu mrežu. Nije baš najbolje išlo ni rivalu za baraž, Hajdenhajmu, jer je od 15. minuta gubio od budućeg šampiona Cvajte, Arminije, u Bilefeldu (sve utakmice su počele u isto vreme).

Kada je Berens zatresao mrežu Hamburgera u 21. minutu za 2:0, domaćin je već bio u žestokom nokdaunu, iz koga je, s penala, u 62. minutu, pokušao da ga vrati Hunt.

S obzirom na to da je Hajdenhajm tada gubio 3:0, Hamburger je i nerešen rezultat vodio u baraž. Ali, umesto gola za domaćine, u poslednjih desetak minuta usledila je mini serija gostiju od čak tri gola za težak nokaut ekipe iz Hamburga koja će šansu za povratak u Bundesligu iz koje je ispala 2018. godine morati da čeka na proleće 2021.

Uz pomenutu Armeniju, u Bundesligu će, posle godine pauze, i drugoplasirani Štutgart, u baraž Hajdenhajm, dok će u niži rang Vehen iz Visbadena i drezdenski Dinamo, a Nirnberg će kroz plej-aut pokušati da sačuva opstanak u Cvajti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar