Foto: Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Utakmica za fudbalske udžbenike

PROČITAJTE JOŠ:

Fudbaleri Mančester sitija i Real Madrida priredili su svim ljubiteljima fudbala spektakularnu utakmicu kakva se retko viđe.

„Građani“ su slavili u prvom polufinalnom meču protiv Madriđana nakon goleade rezultatom 4:3 (2:1).

Siti je u vođstvo došao već u drugom minutu u preko Kevina De Brujnea, koji je iskoristio asistenciju Rijada Mareza.

Već u 11. bilo je 2:0, pošto se Brazilac Gabrijel Žezus iskusno zagradio, primio loptu, okrenuo Davida Alabu i sa lakoćom pogodio mrežu koju čuva Tibo Kurtoa.

Real je mnogo puta do sada pokazao odustajanje nije opcija, pa je Karim Benzema svojim 13. golom u Ligi šampiona ove sezone smanjio na 2:1.

S tim rezultatom otišlo se na odmor, a Fil Foden je početkom drugog dela ponovo udvostručio prednost „građana“. Real je izgubio loptu na svojoj polovini, usledila je „munjevita“ akcija Sitija, Fernandinjo je centrirao, a Foden nakon dobre kretnje glavom zatresao mrežu.

Samo dva minuta kasnije Vinisijus je pretrčao Fernandinja, probio po levoj strani i pogodio dalji ugao gola koji čuva Ederson za 3:2.

Majstoriju smo videli i u 74. minutu kada je sudija Ištvan Kovač pustio prednost, lopta je došla do Bernarda Silve, koji je levom nogom „zakucao“ loptu iznad Kurtoe.

U 82. minutu postavljeno je konačnih 4:3, a strelac je bio, ko drugi nego Benzema. Francuzu je to bio 14. gol u Ligi šampiona, čime je nadmašio Roberta Levandovskog, koji je ostao na 13.

Real je dobio penal, nakon što je Ejmerik Laport igrao rukom u svom šesnaestercu, a Benzema je „mrtav ladan“ izveo popularnu „panenku“.

Šta drugo reći, nego jedva čekamo revanš!

BONUS VIDEO Liverpul – Mančester junajted 4:0, pogledajte sve golove

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar