Foto: AP Photo/Jon Supe

Ovo je najbolje što fudbal može da ponudi.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su rezultatom 4:3 (2:1) ekipu Real Madrida u prvom meču polufinala Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Strelci za Siti su bili De Brujne u 2. minutu, Žesus u 11. Foden u 53. minutu i Silva u 74. minutu, dok su za Real Madri strelci bili Karim Benzema u 33. i 81. minutu iz penala i Vinisijus u 55. minutu.

U meču za pamćenje, videli smo sedam golova, mnogo uzbuđenja i promašenih šansi, a utisak je da je domaći tim mogao da pobedi mnogo ubedljivije.

Siti je meč otvorio sa dva gola u prvih deset minuta. Prvo je De Brujne posle sjajne akcije i centaršuta Mareza glavom doneo prednost, a Žesus ubrzo sjajnim potezom i udarcem doneo 2:0.

Mogli su „građani“ u narednih desetak minuta i do mnogo ubedljivije prednosti, ali su se ispromašivali i usledila je kazna.

Karim Benzema je u 33. minutu izveo još jednu magiju iz svog repertoara i vratio Real u igru.

U istom ritmu se nastavilo i u drugom poluvremenu. Prvo je Foden posle dva velika promašaja konačno uspeo da zatrese mrežu, ali je Real odgovorio preko Vinisijusa posle samo dva minuta.

Smenjivao se udarac na udarac u stilu dva teškaša, a novu erupciju navijača izazvao je prelepim golom Bernardo Silva. Kada je delovalo da će to prelomiti meč, Real Madrid je iznudio penal koji je majstorski realizovao Benzema.

On je panenkom utišao sve navijače na stadionu i doneo mnogo prihvatljiviji poraz svom timu.

Do kraja utakmice, Siti je nastavio da promašuje šanse i propusti priliku da ostvari jednu od najvećih pobeda u istoriji fudbala.

Sa nestrpljenjem će se čekati revanš.

Mančester siti – Real Madrid 4:3 (2:1)

(De Brujne 2, Žesus 11, Foden 53, Silva 74 – Benzema 33, 81p, Vinisijus 55)

Stadion: Etihad, Mančester. Sudija: Kovač I.

Mančester siti: Ederson – Zinčenko, Laport, Diaš, Stouns (od 36. Fernandinjo) – Silva, Rodri, De Brujne – Foden, Žezus (od 83. Sterling), Marez. Trener: Pep Gvardiola.

Real Madrid: Kurtoa – Karvahal, Miltao, Alaba (od 46. Naćo), Mendi – Modrić (od 79. Sebaljos), Kros, Valverde – Rodrigo (od 70. Kamavinga), Vinisijus (od 88. Asensio), Benzema. Trener: Karlo Ančeloti.

Mančester siti - Real Madrid 4:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar