Foto: Profimedia

Došlo je vreme i za poslednju utakmicu u klupskoj fudbalskoj sezoni i to onu najvažniju - finale Lige šampiona. U subotu od 21.00 na legendarnom Vembliju biće odlučeno ko će biti novi šampion Evrope u fudbalu - Real Madrid ili Borusija.

Duel „kraljevića“ i „milionera“ možete da gledate u direktnom prenosu na RTS 1.

Real Madrid želi da se vrati na tron koji mu je prošle sezone uzeo Real Madrid i osvoji svoju 15. titulu prvaka Evrope, dok Borusija želi da po drugi put posle 1997. podigne legendarni ušati pehar.

PROČITAJTE JOŠ

Borusija je u nokaut fazi na putu do finala izbacila PSV, Atletiko Madrid i PSŽ dok je Real Madrid bio bolji od Lajpciga, Mančester sitija i Bajerna i sada želi da sruši i trećeg nemačkog predstavnika i kruniše sezonu najvrednijim peharom.

Nemački sastav je poslednji put u finalu igrao u sezoni 2012/2013, a tada je poražen od minhenskog Bajerna rezultatom 2:1, dok je Real pre dve sezone bio bolji od Liverpula sa 1:0.

Biće ovo i meč sa posebnim emocijama jer se od dresa Borusije oprašta legenda kluba Marko Rojs, dok će poslednji meč u klupskoj karijeri na drugoj strani odigrati Toni Kros.

BONUS VIDEO Gol Rankovića za 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar