Foto: Pedja Milosavljevic

Meč koji se dugo čekao.

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana od 18 časova na stadionu“Rajko Mitič“ igraju finale Kupa Srbije u utakmici kojom će se završiti sezona u klupskom fudbaluu Srbiji.

Meč će moći da se gleda na kanalu javnog servisa na RTS 1 pa će tako svi ljubitelji fudbala moći da uživaju u spektaklu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je jedan od najisčekivanijih derbija u poslednje vreme.

Zvezda i Partizan odigrali su istorijsku sezonu u srpskom fudbalu pošt se nikada nije desilo da ekipe osvoje ovoliki broj bodova. Zvezda je bila šampion sa 100 bodova, dok je Partizan završio drugi sa dva boda manje.

Oba tima iza sebe imaju i sjajnu sezonu u Evropi što pokazuje da je kvalitet na najvišem nivou u poslednjih nekoliko godina.

U najavi meča stvorena je velika tenzija zbog opužbi za neregularnost i izbora sudija od strane crno-belih.

Trener Aleksandar Stanojević izrazio je nezadovoljstvo izborom Milana Milanovića, a u sudijama je video i glavne krivce za gubitak titule.

Sa druge strane, u Zvezdi su više napadali savez nego sudije direktno, ali je i to prestalo nakon što su preuzeli prvo mesto na tabeli.

Ovo će biti prilika i da se jedan tim odvoji bar kada je u pitanju odnos u finalima pošto su do sada u mešusobnim duelimaa zabeležili po šest pobeda.

Meč će obeležiti i duel dva trenera – Dejan Stanković je u šest međusobnih duela tri puta izlazio kao pobednik, dok je tri puta bilo nerešeno.

U finalu prošlogodišnjeg Kupa Srbije Zvezda je posle penala savladala Partizan i tako došla do rekordnog 25 trofeja u nacionalnom Kupu, četvrtog od samostalnosti Srbije. Na tom meču nije bilo pogodaka, tako da je Zvezda u penal seriji rezultatom 4:3 uspela da osvoji trofej u nacionalnom Kupu.

Partizan je, sa druge strane, rekorder po broju osvojenih trofeja u Kupu Srbije. Crno-beli su od samostalnosti naše zemlje i sezone 2007/2008, sedam puta osvajali ovo takmičenje, a računajući i trofeje Kupa u prethodnim državama, Partizan je do sada 16 puta osvajao trofej u nadmetanju, poslednji put 2019. godine.

BONUS VIDEO Proslava titule i Delije na ulicama Beograda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare