Foto: FK Crvena zvezda

Prisetio se zajedničkih dana iz Novog Sada

Knjiga žalosti povodom smrti legende srpskog fudbala Siniše Mihajlovića otvorena je od 10 časova u Muzeju FK Crvena zvezda, a u nju se upisao i ministar omladine i sporta Zoran Gajić.

„Sinišu sam prvi put video još 1988. godine kada je došao u Vojvodinu. To je bilo drugo sportsko vreme gde su se fudbaleri i odbojkaši hranili u kultnom Culetovom restoranu u Novom Sadu. Videlo se da je to momak koji ima „to nešto“, što mi u sportu često kažemo. Niko još ne ume to da definiše „to nešto“, ali ono je ostalo do poslednjeg dana njegovog života, pokazujući borbenost koju je imao na terenu, i van njega“.

Gajić se potom osvrnuo i na njegovu karijeru i kako bi mladi trebalo da se ugledaju na njega,

„Druga asocijacija na njega mi je to da je on jedan od vrhunskih sportista koji su od juniorskog staža pa do momenta kada su dosegnuli plafon i kao igrač i kao trener, ostali karakterno isti i nisu se promenili. Ostao je isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voleli i onima koji nisu. Vidimo to i dan danas. Svi uspesi koje je doživeo u karijeri ga nisu promenili, a to se ne sreće svakodnevno u našem poslu i ovoh prilikom bih apelovao na mlade sporte da se ugledaju na Mihu u smislu osobina koje je imao. Svedoci smo da savremena metodologija treninga i prakse govori o slobodnjacima i centaršutevima, ali vaspitna komponenta kako se odnositi prema obavezama koje javna ličnost ima je veoma važna. Svi sportisti su omiljeni među decom, to je bio slučaj i sa Sinišom Mihajlovićem“, počeo je Gajić

Gajić s eosvrnuo i na njegov karakter.

„Svima nam je jasno kakva je to bila karijera i šta je sve čovek doživeo. Fudbal je primarni sport na svetu, a doživeti vrhunac u njemu je zaista nešto vam apsolutno daje za pravo da smatrate da ste planetarno uspeli kao ličnost, da ste prepoznatljivi i sve to još više daje na utisku o snazi njegove ličnosti, o kojoj govorim. On nije dozvolio da se promeni u lošem pravcu, zbog toga što je doživeo sportski vrhunac. Humanitarni rad, kao i način na koji je ostao u kontaktu s ljudima iz starijih vremena, sve do poslednjeg dana svog života, govori o njegovoj veličini“ podvukao je Gajić.

BONUS VIDEO Upisivanje u knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar