Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION

Hofenhajm je najprijatnije iznenađenje ove sezone u Bundesligi, "lupili su šamar" strašnom Bajernu (4:1) prošle nedelje, a voljom žreba za Ligu Evrope naći se se u grupi sa Crvenom zvezdom.

Biće to prilika da standardni srpski reprezentativac Mijat Gaćinović odmeri snage sa crveno-belima, i da, kao nekada u dresu Vojvodine, istrči na teren „Marakane“.

PROČITAJTE JOŠ

U intervjuu za Nova.rs Gaćinović, koji je ovog leta prešao iz Ajntrahta u Hofenhajm, pričao je o Zvezdi, Liberecu i Gentu koju će se takmičiti u grupi L, pričao je još i o skalpu Bajernu, kao i subotnjem duelu s bivšim klubom i peckanju s dobrim prijateljem Filipom Kostićem, koji će propustiti taj okršaj zbog povrede kolena.

Da li vam je drago što je žreb spojio Hofenhajm i Crvenu zvezdu?

„Iskreno, drago mi je. Navijam da Zvezda i mi prođemo grupu, da budemo ispred Genta i Libereca“.

Morali smo da prekinemo Mijata i pitamo da ga li je „umešao prste“ u poruku Hofenhajma Zvezdi na srpskom jeziku na društvenim mrežama – „Vidimo se uskoro“…

„Ha, nisam. U Nemačkoj generalno ima dosta naših ljudi, verovatno je neko iz kluba to uradio. Zaista, nemam veze sa tim, ali originalna je fora“.

Gostovali ste u nekoliko navrata s Vojvodinom na „Marakani“, znate i sami kako zna da bude vruća atmosfera, samo što trenutno korona vodi glavnu reč, pa je velika verovatnoća da će biti utakmica bez navijača. Šta mislite o tome?

„Već me je veliki broj saigrača i ljudi iz kluba pitao kakva je atmosfera na „Marakani“, čuli su i oni da je vatreno. Žao mi je što su velike šanse da taj meč bude bez navijača. Voleo bih da budu pune tribine i da osete tu amosferu koju sam ja imao prilike s Vojvodinom da osetim igrajući protiv Zvezde“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako vam se čini Zvezda? Eliminisali su Arararat, da li ste pratili taj meč?

„Pratio sam naravno. Generalno su u tranziciji, došao je novi trener Dejan Stanković, a otišao Milojević. Moralo je da dođe do malog pada u igri, sada se dižu. Dobro je za klub što su izborili plasman u Ligu Evrope. Ponavljam, bilo bi lepo da Hofenhajm i Zvezda prođu u nokaut fazu“.

Vaš Hofenhajm je hit Bundeslige, trenutno ste prvi na tabeli, a očitali ste lekciju čak i Bajernu (4:1). Kakav je osećaj razbiti prvaka Evrope?

„Sigurno da je predivan, ali nije mi prvi put. Navikao sam da pobeđujem Bajern. Sa Ajntrahtom sam jednom slavio čak 5:1, tako da ovo nije najubedljivija pobeda“.

Znači, Mijat Gaćinović je majstor za Bajern, da li je preterano tako reći?

„Ne postoji majstor za Bajern, oni su najbolja ekipa na svetu i fantastičan je osećaj pobediti jedan takav tim. Namestilo se, a ja ih poštujem kao klub, kako i šta rade. Smešno je pričati da je skandal što su izgubili, to je bio jedan njihov loš dan. Mogla je utakmica i drugačije da se otvori. Oni su sposobni svakom da daju pet golova s ‘pola gasa’. Svi smo svedoci šta su uradili Barseloni, kojoj su dali osam golova, zatim Šalkeu na startu Bundeslige. Moje veliko poštovanje Bajernu“.

Očekuje Vas u subotu (15.30) okršaj s bivšim klubom Ajntrahtom, da li je bilo peckanja s bivšim saigračima, pre svega s Kostićem?

Foto: EPA-EFE/ALEXANDRA WEY

„Jeste, kako nije. Malo smo se šalili, pričali o rezultatu. Žao mi je što Kole neće igrati zbog povrede kolena, očekuje ga pauza od pet nedelja, ali znajući njega i to koliki je profesionalac očekujem ga i ranije na terenu. Bilo bi zaista čudno igrati protiv njega. A što se tiče kluba, proveo sam u Ajntrahtu pet sjajnih godina i imam poseban odnos s rukovodstvom, navijačima, igračima“.

Sigurno je da kao profesionalac želite pobedu Hofenhajma nad Ajntrahtom?

„Biće to jedna izuzetno emotivna utakmica za mene. Zahvalan sam klubu i navijačima na svemu, ali ja sada imam novi klub i moram da idem na pobedu. Protiv bilo koje ekipe kada igram hoću da osvojim tri boda, samo što ću sada biti manje srećan ako to bude protiv Ajntrahta.

Da li ćete slaviti gol, ukoliko se namesti da pogodite mrežu bivšeg kluba?

„Ne. To su sve moji drugari, sigurno da neću slaviti pogodak“, završio je razgovor za Nova.rs Mijat Gaćinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar