Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

Aleksandar Mitrović, najbolji strelac Fulama i Čempionšipa, kaže da nije bio u potpunosti spreman za meč sa Brentfordom na "Vembliju".

Klub iz Londona je u finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu savladao Brentford sa 2:1, a Mitrović je bio asistent kod drugog gola.

PROČITAJTE JOŠ:

Po završetku meča, srpski napadač je otvorio dušu rekavši kako uopšte nije trebalo da se nađe u protokolu.

„Da budem iskren, 13 dana nisam potrčao! Nisam uopšte trenirao, samo sam radio u teretani. Pokušavao sam da šetam tri puta dnevno, duplirao sam terapije, samo da bih bio, koliko je to moguće, spreman za meč. I dalje nisam spreman, treba mi nedelju do deset dana da počnem normalno da treniram. Ipak, nestvarno je ovo što smo uradili, veoma sam srećan zbog drugova iz tima. Radili smo naporno tokom cele godine, bila je ovo zaista jako duga sezona“, rekao je Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ: Drama i produžeci: Mitrović asistirao za Premijer ligu

Nema dileme da će ovu sezonu pamtiti svi u Fulamu, pa i Mitrović koji je završio sa 26 golova. On kaže da sa svoje dobre igre i golove duguje kolegama iz tima.

„Sve to je zasluga tima. Kada igramo dobro, onda ja postižem golove. Ova ekipa zaista igra dobar fudbal, taktika mi savršeno odgovara. Ako mi saigrači daju loptu, pogodiću gol. Ta ‘Zlatna kopačka’ znači da je ekipa zaista dobro radila zajedno sa mnom“.

Menadžer Skot Parker sada može mirno da nastavi sa radom uoči sezone u kojoj ih čekaju izazovi u elitnom društvu. Poneko pojačanje, ali bitno je nastaviti sa napornim radom.

„Nije nam ovo novo, bili smo već u Premijer ligi i evo nas opet. Osećaj je sjajan. Čeka nas velika sezona, za ceo klub i za mene. Prvo da se dobro odmorimo, da se oporavimo. Moramo da budemo ponosni na sve što smo ostvarili, vratili smo ovaj klub tamo gde mu je mesto“, zaključio je Mitrović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar