Hari Kejn, Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski
Foto: Steve Cho Kyewoong/Penta Press / Shutterstock Editorial / RONNY HARTMANN / AFP / Profimedia/EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbalska pijaca sve aktivnija.

Dosad smo, od početka letnjeg prelaznog roka, videli nekoliko krajnje bombastičnih transfera i produžetaka ugovora, poput prelaska Erlinga Holana u Mančester siti, Darvina Nunjeza u Liverpul, Oreljana Čuamenija iz Monaka u Real Madrid, Romelu Lukaku je uspeo da ubedi Čelsi da ga pusti da se vrati u Interm ne bi trebalo zaboraviti ni dramu oko Kilijana Mbapea koja je na kraju okončana ostankom u Pari Sen Žermenu, iako je praktično imao sve dogovoreno sa Real Madridom…

PROČITAJTE JOŠ...

Poslednji u nizu bombastičnih transfera je prelazak Rahima Sterlinga iz Mančester sitija u Čelsi.

No, to ne znači da je uzbuđenjima kraj, pošto još veliki broj sjajnih igrača čeka na dogovor oko promene kluba.

Da fudbalski svet ne može da funkcioniše bez reči „saga“, bar kada su transferi u pitajnu, pokazatelj je Robert Levandovski.

Poljak je u dresu Bajerna iz Minhena stekao status jednog od najboljih napadača sveta, iz godine u godinu je obarao rekorde što u nemačkom, što u evropskom fudbalu, ali ga ni gotovo nestvaran učinak od 341 gola na 370 utakmica nije spasao od komplikacija. Naime, Levandovski je javno zatražio da napusti Bavarce, a najozbiljniji kandidat je Barselona. Tim iz Katalonije je poslao više ponuda Bajernu koji tvrdoglavo ostaje pri stavu da Levandovski neće nigde, iako je javno poručio da želi da ode.

Situacija je otišla toliko daleko da je popularni Leva na sastanku sa upravom kluba praktično „stavljen pred svršen čin“, pošto mu je direktor Bajerna Oliver Kan rekao da ga klub neće pustiti i da po ugovoru mora da odradi tu godinu. Barselona ne odustaje, Levandovski ne odustaje, a svoju šansu iz prikrajka čekaju Pari Sen Žermen, Čelsi, Mančester junajted…

Foto: EPA-EFE/PETER POWEL

Ukoliko Leva ipak ode, u Minhen bi mogla da stigne jedna od dve zvezde evropskog fudbala – Hari Kejn ili Kristijano Ronaldo.

Kejn je već godinama praktično na izlaznim vratima Totenhema, ali nikako da zapravo napusti klub. U januarskom prelaznom roku bio je nadomak Mančester sitija, no od transfera nije bilo ništa pošto je Totenhem ostao čvrst u nameri da ga zadrži, dok je spominjano da bi mogao i u PSŽ, Inter, čak i Milan…

„Pol poziciju“ je preuzeo Bajern koji želi napadača „Pevaca“, ali klub iz Londona još uvek odlučan u nameri da Kejna zadrži što je duže moguće.

Sa druge strane, za Ronaldov status u Mančester junajtedu zaslužan je sam Portugalac, koji je, navodno, u više navrata pravio haos u svlačionici zbog očajnih rezultata „crvenih đavola“ naredne sezone, pa mu je prekipelo i od uprave tražio da ga proda. Jedini problem u celom planu jeste – kome? Bajern je navodno bio zainteresovan, sada više nije, alli bi moglo da se promeni, PSŽ i Čelsi su, nakon kraćeg razmatranja, odbili opciju ovog transfera, sada je u prvi plan iskočila Saudijska Arabija.

Paulo Dibala, Dušan Vlahović
Paulo Dibala, Dušan Vlahović; Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Tu je i Paulo Dibala, bivša zvezda Juventusa, koji je Torino napustio nezadovoljan statusom, i očekivano je bilo da ode u Inter, ali se to izjavilo, pa je još uvek bez kluba. Iako je teško očekivati da će tako biti još dugo, s obzirom na to da je slobodan igrač, navodno velika finansijska potraživanja Argentinca stavljaju u red nepoželjnih.

Od „jakih“ imena klub će u narednom periodu najverovatnije promeniti Frenki de Jong, kog Barselona pokušava da natera da prihvati poziv Mančester junajteda, zatim Džesi Lindgard, štoper Juventusa Matjis de Liht, kog želi Bajern, zatim Lisandro Martinez iz Ajaksa, koji je na meti Mančester junajteda, kao i Kristijan Eriksen…

Kako leto odmiče „bombi“ je sve više, a u narednim nedeljama nas očekuje pravi haos, pogotovo kako se bliži septembar i završnica dolaznih transfera u mnoge evropske klubove.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar