Luka Jović Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Srpski napadač otvoreno za italijanske medije.

Luka Jović je pojasnio je da je u Firencu stigao na savet Dušana Vlahovića, da uživa u novom klubu i da se nada golovima.

PROČITAJTE JOŠ

Potpisao je dvogodišnji ugovor sa Firencom, a Real će dobiti 50 odsto od narednog transfera Srbina.

„Kao što sam nekoliko puta rekao, zadovoljstvo je biti ovde i nositi ovaj dres. Mnogo igrači sa Balkana su igrali ovde, što mi daje dodatnu motivaciju. Spreman sam da pružim sve od sebe i radim ono što treba treneru“, rekao je Jović na zvaničnom predstavljanju pred medijima.

Jović je na debiju u Fjorentini postigao četiti pogotka.

„Trenirao sam tokom pauze, već sam prilično spreman. Imam problema sa listom, ali to neće biti problem u budućnosti.“

Srbin bi trebalo da bude lider ljubičastih u narednoj sezoni.

„Istina je da sam uvek igrao bolje sa partnerom u napadu, ali sam igrao i sam u Frankfurtu i Madridu. Ovde sam da pomognem timu. Trener će odrediti sistem, a ja sam spreman da radim šta je potrebno“, istakao je Jović.

Takmičiće se sa Arturom Kabralom za mesto u špicu. Kabral je doveden zimus kao zamena za Dušana Vlahovića koji je otišao u Juventus.

„Kabral je izuzetna osoba i on će takođe dobiti istu šansu kao i ja. Takmičenje me motiviše i nadam se da ćemo obojica imati sjajnu sezonu“, poručio je Jović.

Očekuje se da krene putem koji je utabao Dušan Vlahović pre nego što je otišao u „staru damu“.

„Dušan odlično igra u Italiji i ja ću pomoći da budem jednako uspešan. Saigrači smo u reprezentaciji i rivali u Seriji A, videćemo šta će biti. Uvek je lepo pričao o klubu i navijačima, što mi je pomoglo da izaberem Fiorentinu“.

Pojasnio je i zašto se odlučio za broj 7.

„Izabrao sam sedmicu jer nije bilo mnogo drugih brojeva koji mi se sviđaju. Nadam se da će mi doneti sreću. Kristijano Ronaldo me inspiriše i nadam se da ću biti dobar kao što je i on bio u Italiji“, istakao je Jović.

BONUS VIDEO Piksi o Joviću i Realu: Ili ću zvati ja Ančelotija, ili on mene

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar