Foto: FSS

Mitrović i Babić će imati šansu da se pokažu u dresu reprezentacije.

Srbija će 24. septembra igrati protiv Švedske, dok će 27. odmeriti snage sa Norveškom u Oslu u verovatno odlučujućem meču za plasman u diziviju A Lige nacija.

PROČITAJTE JOŠ

Uoči utakmice sa Švedskom, govorili su debitanti, fudbaler Almerije Srđan Babić, kao i krilni napadač Crvene zvezde Stefan Mitrović.

„Hteo bih da se zahvalim Misteru na pozivu u A reprezentaciju. Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima i mnogo mi znači. Nadam se najboljem u naredna dva meča, ići ćemo na pobedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje. Sa skoko 80 odsto ovih momaka igrao sam u mlađim selekcijama, razgovarali smo telefonom pre okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao sam im posle veličanstvene pobede u Lisabonu. Za mene se interesovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija“, rekao je Babić.

Mitrović nije krio da se za njega interesovala i Kanada.

„Prvi utisci fenomenalni, velika mi je čast da igram za Srbiju, zemlju u kojoj sam rođen. Kanada je takođe bila veoma zainteresovana, bio sam poslednja dva meseca u kontaktu sa ljudima iz njihove federacije. Međutim, kada se dobije poziv takve igračke veličine kakva je Dragan Stojković Piksi, dilema ne sme da postoji. Oduševio sam se kad me je pozvao i momenatlno sam prelomio i doneo odluku. Nisam ni u najluđim snovima mogao da očekujem da će ovako brzo sve da se izdešava u mojoj karijeri. najpre potpis za Zvezdu, a samo mesec dana kasnije i poziv u A reprezentaciju Srbije“, poručio je Stefan Mitrović.

Osvrnuo se i na duel sa Švedskom, za koji smatra da je Srbija favorit.

„Švedska jeste jaka ekipa, ali Srbija je jača. Ne sumnjam da ćemo to pokazati, tim pre što igramo kod kuće. Ali i da ne igramo kod kuće, opet bih verovao u pobedu, jer naša reprezentacija zaista ima vrhunske fudbalere, ključne u svojim klubovima“, dodao je Mitrović.

BONUS VIDEO Konferencija za novinare Dragana Stojkovića pred dva meča u Ligi nacija

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar