Foto: youtube.com

Sandra Sremčević, predsednica ŽFK Crvena zvezda, za Nova.rs je rekla da su fudbalerke kluba i cele Srbije šokirane i uvređene izjavama nekadašnje saigračice Jovane Stojanović.

PROČITAJTE JOŠ

Jovana Stojanović, nekadašnja fudbalerka Crvene zvezde, pokrenula je lavinu komentara kontroverznom objavom na društvenim mrežama, koja bi mogla da postane predmet istražnih organa.

U jeku kampanje Fudbalskog saveza Srbije, „Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice“, Jovana Stojanović rekla je je zauvek ostavila fudbal, navodeći i da je bila žrtva zlostavljanja.

Stojanovićeva tvrdi da je preživela momente koji su na nju kao devojčicu ostavili strašne i neizbrisive traume, usput je rekla i da je bila svedok zlostavljanja i nasilja između devojaka.

Njena priča mogla bi da završi pred nadležnim organima i da se istraže potencijalni slučajevi nasilja i zlostavljanja, ali je izazvala i žestoku reakciju i napravila skandal zbog potencijalnog autovanja saigračica i homofobičnih poruka. Ona je na objavi označila saigračice, optužila LGBT populaciju za pad nataliteta, zbog čega je izazvala brojne reakcije, a za Nova.rs, Sandra Sremčević je stala uz uvređene fudbalerke i poželela Stojanovićevoj sreću u životu.

„Ja sam postala predsednica ŽFK Crvena zvezda posle njenog odlaska i u poslovnom smislu nas dve nismo imale dodirnih tačaka. Ali znam je kao dobru i fino vaspitanu devojku, barem je tako delovala, želim joj srećno rođenje deteta i sve najbolje. Gospodin za kog je ona udata i sa kojim je dobila dete je bio potpredsednik kluba ŽFK Crvena zvezda dugi niz godina. Dao je ostavko dve godine pre nego što sam došla. Razgovarala sam sa devojkama i one su uvređene, začuđene, to što je ona iznela nije istina, ali mi ne bismo nastavljali tu temu. Ne znam zašto joj je to trebalo, i zašto je to uradila, pravo da Vam kažem. Da je bila zlostavljana ili silovana, uznemiravana, mogla je da se požali svom tadašnjem momku koji je bio potpredsednik kluba i sa kojim je već u vezi 7-8 godina. Malo mi nije logična priča, ali ne ulazim u to. Razgovarala sam sa devojkama i to nije istine, niko je u životu nije uznemiravao“, kaže Sremčevićeva za Nova.rs.

Jovana Stojanović je u porukama „autovala“ saigračice, što je izazvalo ogorčenje u svlačionici kluba.

„Seksualno opredeljenje mojih igračica je samo njihova stvar, ali to što je ona navela stvarno nije istina. Ali ŽFK Crvena zvezda stoji na raspolaganju svim nadležnim službama i rado ćemo pomoći u borbi protiv bilo kog oblika nasilja nad devojkama, ali tražimo i zaštitu kao klub u ime svih devojaka, da se prekinu neistine i obmane javnosti“, rekla je Sandra Sremčević.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram